"POMORSKI SAOBRAĆAJ" PRED VLADOM 9. FEBRUARA: Javni interes prioritetan

V.V.

07. 02. 2023. u 16:30

NA narednoj sednici Vlade, 9. februara biće razmatrana odluka kojom će van snage biti stavljen zaključak Vlade Crne Gore iz 2019. godine, kojim je bez koncesije „Pomorskom saobraćaju“ vlasnika Dejana i Dušana Bana i njihovog partnera Željka Mihailovića, data na upravljanje i održavanje trajektna linija Kamenari-Lepetane. Biće raspisana i koncesija, zaključak je dogovora predstavnika hercegnovske i tivatske opštine, Morskog dobra i premijera Dritana Abazovića.

ПОМОРСКИ САОБРАЋАЈ ПРЕД ВЛАДОМ 9. ФЕБРУАРА: Јавни интерес приоритетан

Foto: V.V.

Potpredsednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur, informiše da je jedan od predloga bio da država u saradnji sa dve bokeljske optine preuzme upravljanje trajektnom linijom do stvaranja zakonskih i organizacionih uslova za koncesiju. Prema njegovim rečima postoje i alternativna rešenja a biraće se ono koje bude  optimalno i pravično, kako prema građanima Boke, tako i prema onima koriste usluge trajekta.

Predsednik Opštine Tivat, Željko Komnenović siguran je da bez obzira kakvo rešenje donese Vlada, saobraćajnog kolapsa na trajektu neće biti.

– Imamo nekoliko rešenja da prebrodimo  „vakuum prostor“ do konačnog rešenja. Rokove će utvrditi Vlada  na narednoj sednici, kao i detalje za rešavanje ove situacije – istakao je Komnenović.  

On je ranije podsetio  da “Pomorski saobraćaj” nema koncesiju, rade nelegalno.  

-Imamo informaciju iz Uprave pomorske sigurnosti da trajektna linija Kamenari-Lepetane nije ucrtana, tako da se taj posao obavlja van zakonskih normi, pa se definitivno mora naći način kako da bude zadovoljen javni interes, pre svega opština na čijoj teritoriji se  delatnost obavlja.

Današnjem sastanku su osim premijera i delegacije opština Herceg Novi, Tivat i Kotor, prisustvovali i predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija, Uprave pomorske sigurnosti, Morskog dobra i Barske plovidbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)