OPET HISTERIJA I HAJKA PROTIV MARKA KOVAČEVIĆA: On brutalno odgovorio - "Danas sam saznao da Crnu Goru nije trebalo oslobađati od Turaka"

V.K.

14. 01. 2023. u 21:06

HAJKA partija bivšeg režima protiv predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića nakon dočeka Srpske nove godine u tom gradu

ОПЕТ ХИСТЕРИЈА И ХАЈКА ПРОТИВ МАРКА КОВАЧЕВИЋА: Он брутално одговорио - Данас сам сазнао да Црну Гору није требало ослобађати од Турака

Foto "Za budućnost Nikšića"

Predstavnici više političkih partija, kao i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, reagovali su povodom snimka sa društvenih mreža, na kojem predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, na dočeku Srpske nove godine peva pesmu "Od Glave Zete, do grada Spuža", koju je započeo narodni guslar Milomir Miljanić.

Partije bivšeg režima zaboleli su stihovi poznate epske pesme koja je nastala u vreme oslobodilačkih ratova Crnogoraca protiv Turaka a osebno stihovi "…Leleču Turci, kukaju bule…"

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić je upitao da li postoji tužilaštvo i šta je sa govorom mržnje.

- Leleču Turci, kukaju bule'. Teško je više pisati, šta nam se ovo dešava? Kako to imamo ovoliko mržnje? Ima li tužilaštva i šta je sa govorom mržnje? Ovo moje nije politika, ovo nije ni borba za pristojan život ovo je borba za goli opstanak", napisao je Fejzić na Tviteru, pomenuvši u objavi i ambasade SAD, EU i Velike Britanije.

Reagovao je i Marko Kovačević:

- Danas sam saznao od raznih "patriotskih" struktura da nije trebalo ni Nikšić, ni Danilovgrad, ni Podgoricu, ni veći deo današnje Crne Gore oslobađati od Turaka i da su sve borbe naših predaka za slobodu od Otomanske imperije u stvari bile izdaja i zato sećanje na njih treba da bude zabranjeno. U ovoj hajci koja se protiv mene i mojih kolega vodi u nastavcima drago mi je što su nam konačno saopštili da je problem dublji i da se sastoji u tome što se sećamo svojih vrlih predaka, njihove borbe i njihovih podviga. Dok oštre kolčeve novog vremena na koje nas žele nabiti da na mukama izdišemo nije im prijatno da se sete te borbe. Zato što se ta borba uvek završava kao onda na Vučjem dolu. Hvala svima koji su se danas bacili kamenom na sve naše časne pretke koji su prolili more krvi i izdržali što ne bi niko u teškim otomanskim vremenima da bi mi danas bili slobodni. Radićemo za buduće generacije i sećati se naših predaka. A vama drage "patriote" niko ne brani da se sa radošću sećate Otomanske okupacije, poručio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna