UDARAJU NA ISTI NAČIN KAO ONI KOJI SU POKUŠALI DA UBIJU SRPSKOG DEČAKA NA BOŽIĆ: Gradonačelnik Nikšića o pisanju crnogorskih medija

V.K.

10. 01. 2023. u 18:49

NEKOLIKO crnogorskih medija nastavilo je sa orkestriranim napadima na predstavnike Srba u Crnoj Gori.

УДАРАЈУ НА ИСТИ НАЧИН КАО ОНИ КОЈИ СУ ПОКУШАЛИ ДА УБИЈУ СРПСКОГ ДЕЧАКА НА БОЖИЋ: Градоначелник Никшића о писању црногорских медија

Foto: V.K.

Oni su danas na svojim naslovnicama objavili vest staru mesec dana, o sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije.

Tema sednice je, kao što je poznato,  bila „Položaj Srba u Crnoj Gori“.  Domaćin je bio skupštinski odbor za dijasporu i Srbe u regionu kojim je predsedavala liderka Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Mediji u Podgorici su krajnje endenciozno informisali o ovom događaju, a u pojedinim nisu izostale ni brutalne, opskurne optužbe na račun predsednika opština i predsednika skupština opština koji su prisustvovali sednici.

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević reagovao je tim povodom, pozivajući medije i političke subjekte da se zaustave u novom propagandom progonu.

- Reakcija na vest staru skoro mesec dana, koju pri tom niko nije krio, ukazuje na jasno delovanje onih koji žele da ljude u Crnoj Gori diskriminišu po osnovu nacionalne pripadnosti srpskom narodu. Razgovarali smo na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu o položaju Srba u Crnoj Gori. Verovatno smo o tom položaju trebali da razgovaramo sa Kinezima u Pekingu.

- Oni koji to kritikuju na ove ogavne načine imaju istu svest i namere kao i oni koji su pokušali da ubiju srpskog dečaka na Kosovu i Metohiji za Božić. Eho tih metaka jesu ove reakcije koje imamo danas na učešće na sednici pomenutog odbora. Mi hoćemo da sarađujemo sa našim sunarodnicima u Srbiji i sa Srbijom i hoćemo da svi mi zajedno u Crnoj Gori živimo bolje ne ugrožavajući nikoga. Zato apelujem da ova hajka i ovaj progon po nacionalnoj osnovi kojem žele da nas izlože prestane odmah - poručio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo