SELAM ALEJKUM, CRNOGORCI: Dijaspora u Podgorici - Skup podrške Milu uz minutu ćutanja poginulim komitama (VIDEO)

V.K.

28. 12. 2022. u 22:39

UZ minutu ćutanja poginulim komitama, intoniranja crnogorske himne a potom tradicionalnog islamskog pozdrava "selam alejkum" u podgoričkoj "Bemaks" areni počeo je skup  dijaspore u organizaciji Saveza asocijacija Crne Gore u Nemačkoj, čiji cilj je podrška bivšem režimu Mila Đukanovića.

СЕЛАМ АЛЕЈКУМ, ЦРНОГОРЦИ: Дијаспора у Подгорици - Скуп подршке Милу уз минуту ћутања погинулим комитама (ВИДЕО)

Foto: V. Kadić

Skup je počeo sa zakašnjenjem od pola sata, jer je spiker najavio dolazak velikog broja građana. Međutim, dvorana sa skromnim kapacitetom bila je slabo posećena.

I ovaj događaj kao i mnoge slične obeležila je ista ikonografija -državne zastave Crne Gore i SAD, kao i Evropske unije i optužbe na račun Srbije i Rusije. Na spisku obrađenih našao se čak i ravnogorski pokret!

- Svi mi imamo nadu i plan da se vratimo u Crnu Goru. Kada smo se 2006. borili za nezavisnost - to nismo radili zato što nekog imamo, već zato što smo se borili za sebe i svoju slobodu, da Crna Gora postane deo Evropske unije - poručio je Nedžad Nurković.

On je dodao da je Crna Gora išla evropskim putem, ali da u poslednje dve godine nije tako.

- Umesto da se osećamo kao bogastvo ove zemlje, vlast nas posmatra kao nepotreban teret. Oduzimaju nam državljanstva, pravo glasa, prebivalište. Oće da nam izmu sve osim da šaljemo pare. Ne damo im Crnu Goru i njen evropski put! - poručio je Nurković.

Mersudin Redžović je kazao da ova vlast želi da ih izbriše iz svih knjiga i lista građana.

- I da prekinu svaku našu vezu sa maticom. O našim sudbinama neće odlučivati ni Srbija, ni Rusija, ni neki ravnogorski pokret kome oni pripadaju - naglasio  je Redžović, uz aplauze i ovacije prisutnih.

On je pozvao Bošnjačku stranku da napusti sve institucije i saradnju sa aktuelnom vlašću. Skupu je prisustvovao i Miraš Dedeić, samozvani poglavar kanonski nepriznate "Crnogorske pravoslavne crkve".

BONUS VIDEO - PRVA IZJAVA NIKOLE NEDELjKOVIĆA: Bio sam u zatvoru samo zato što sam Srbin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)