KRAJ „VLADAVINE“ DPS POSLE 17 GODINA: Tranzicija političke vlasti na Žabljaku ulazi u završnu fazu

M. D.

27. 12. 2022. u 22:03

GRAD podno Durmitora će u petak dobiti novog predsednika Opštine čime će nakon punih 17 godina vladavine Demokratske partije socijalista-Socijaldemokrata (DPS-SD) ova koalicija i zvanično prestati da „vlada Žabljakom“.

КРАЈ „ВЛАДАВИНЕ“ ДПС ПОСЛЕ 17 ГОДИНА: Транзиција политичке власти на Жабљаку улази у завршну фазу

Foto: Facebok

Za petak je zakazana sednica Skupštine opštine Žabljak, na kojoj bi trebalo da se izabere novi predsednik opštine ovog turističkog gradića. Sasvim je izvesno da će to u narednom mandatu biti Radoš Žugić iz reda Durmitorske inicijative. Predlog za imenovanje Žugića Skupštini je dostavilo 17 odbornika iz redova nove većine.

Svi koji su predizbornoj kampanji odbacivali mogućnost bilo kakve saradnje sa DPS-om, osvojili su 17, od ukupno 30 mandata koliko broji lokalni parlament. Od toga GP Durmitorska Inicijativa šest, Demokratski Front i Demokrate po pet mandata, te Prava Crna Gora jedan mandat. U opozicionim klupama ostala je SNP sa svoja tri odbornika.

- Kada su 23. oktobra objavljeni rezultati lokalnih izbora u Žabljaku bilo je

jasno da koalicija DPS-SD, nakon punih 17 godina prelazi u opozicione klupe. Od toga dana do danas vođeni su politički pregovori koji su rezultirali potpisivanjem političkog sporazuma, koji su parafirali svi konstituenti nove lokalne vlasti - saopštili su  novi konstituenti vlasti u gradu podno Durmitora.

Nedavno je izabran novi predednik Skupštine Opštine, Ivan Popović, nosilac liste DF-a na prethodnim izborima.

Na  zasedanju SO Žabljak koje je počelo 26. Decembra  izglasan je predlog odluke o budžetu opštine Žabljak, za 2023.godinu. Na istom zasedanju su izglasani skupštinski odbori i saveti, kao i novi odbori direktora u DOO Sportski centar, DOO Komunalno i vodovod. Formiran je odbor direktora DOO Parking servis Žabljak i Savet Centra za kulturu Žabljak.

-Tranzicija vlasti na Žabljaku teče ustaljenom dinamikom i onako kako su svi konstituenti nove lokalne vlasti očekivali, saopštili su iz skupštinske većine uz poruku  da na bilo koji način neće biti izneverena volja građana Žabljaka iskazana na izborima 23.oktobra.

-Široka koalicija u Žabljaku je jednoglasna u stavu da će nova vlast u ovom gradu počivati na vladavini prava, punom međusobnom uvažavanju, kao i na svim elementarnim principima koji su prisutni u svakom demokratskom društvu, zaključili su iz skupštinske većine.

BONUS VIDEO - SVEDOCI PROVOKACIJA: Reporteri ruske agencije među meštanima Zubinog potoka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)