DPS SE REŠIO DOKAZA PRE PREDAJE? Pred odlazak sa vlasti, Milova stranka u Podgorici uništila oko 600 kilograma dokumenata

V. K.

25. 12. 2022. u 20:10

DEMOKRATSKA partija socijalista 20. decembra predala je podgoričkom preduzeću "Deponija" na uništavanje oko 600 kilograma registarskog materijala!

ДПС СЕ РЕШИО ДОКАЗА ПРЕ ПРЕДАЈЕ? Пред одлазак са власти, Милова странка у Подгорици уништила око 600 килограма докумената

Foto Tviter DPS

Ova vest "procurila" je u Podgorici, a prema nezavničnim saznanjima reč je o raznovrsnoj dokumentaciji koja je za tu partiju bila "bezvredna". Međutim, sumnja se da bi papiri mogli pripadati lokalnim firmama iz glavnog grada, i da se odnose na njihova poslovanja.

Iz partije Mila Đukanovića nisu želeli da daju komentar o ovom događaju, dok je kandidat za odbornika u lokalnoj podgoričkoj skupštini iz pokreta "Evropa sad", Denis Hot saopštio da nova afera oko uništavanja dokumentacije od strane vlasti DPS-a u Podgorici ne iznenađuje i dodatno upućuje na nedomaćinski odnos gradske uprave odlazećeg gradonačelnika Ivana Vukovića.

- Upravo je ovo glavni razlog zašto Demokratska partija socijalista ne želi da prekine sa držanjem Podgorice i svih njenih građana u blokadi i namerava da i dalje upravlja glavnim gradom suprotno volji građana od 23. oktobra ne poštujući Ustav i zakone Crne Gore - kazao je Hot.

Iz preduzeća "Deponija" saopštili su da su postupajući prema dopisu "Zahtev za uništenje bezvrednog registarskog materijala" DPS, a po odluci Državnog arhiva Crne Gore iz 2003. i 2017. godine uništili dopremljeni papirni materijal.

 

"RECIKLAŽA"

OVIH dana Skupština je na reciklažu predala dvesta kilograma dokumentacije, a za koju je rečeno da je istekao period obaveznog čuvanja. Uništavani su i papiri Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za nacionalnu bezbednost u količini od po stotinu kilograma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna