UPOTREBLJEN JE SAMO SPREJ: Crnogorska policija se oglasila posle incidenata koje su izazvale pristalice DPS u Podgorici

M.S.

12. 12. 2022. u 21:22

PORED činjenice što su bili ispunjeni svi zakonski uslovi za upotrebu i drugih sredstava prinude, policijski službenici su upotrebili samo ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, te nisu tačni navodi i objave da su pojedina lica zadobila povrede usled upotrebe šok ili hemijskih bombi, kao ni drugih hemijskih sredstava i sredstava posebne namene.

УПОТРЕБЉЕН ЈЕ САМО СПРЕЈ: Црногорска полиција се огласила после инцидената које су изазвале присталице ДПС у Подгорици

Foto: I. D. S./V. K.

Ovo je deo novog saopštenja Uprave policije Crne Gore nakon incidenata koje su izazvale pristalice Mila Đukanovića pred Skupštinom Crne Gore, a povodom objava da su pripadnici Uprave policije upotrebili hemijska sredstva i šok-bombe.

- Ističemo da su ove povrede mogle nastati isključivo od upotrebe „topovskih udara“, pirotehničkih sredstava, baklji i tome slično, a kojim sredstvima odnosno predmetima su napadači gađali policijske službenike. Tom prilikom pripadnici policije su uz upotrebu policijske zaštitne opreme odbijali od sebe napad štiteći se od pomenutih sredstava i ove vrste napada. Kao što se u snimcima objavljenim od strane nezavisnih portala, medija i grupa građana na društvenim mrežama može videti, pripadnici Uprave policije pokazali su visok stepen tolerancije i pored činjenice da je na njih, kao i na štićeni objekat – Skupštinu Crne Gore, izvršen organizovani napad od strane pojedinaca i grupa lica, očigledno pripremljen i osmišljen pre samog održavanja skupa - kažu iz Uprave policije i navode da će o svim preduzetim merama i aktivnostima pripadnici Uprave policije će u zakonom propisanoj proceduri sačiniti odgovarajuće izveštaje.

Policija ističe da će u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici Ofeljenje bezbednosti Podgorica izvršiti izviđaj u cilju prikupljanja i obezbeđenja dokaza koji ukazuju na postojanje pojedinih krivičnih dela i prekršaja uključujući i identifikaciju njihovih počinilaca u odnosu na pomenuti događaj u kojem je očigledno bio narušen javni red i mir, te izvršen napad na policijske službenike i štićeni objekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

MNOGI SE IZNENADE KADA ČUJU: Znate li koju srednju školu je završio Radoš Bajić?