SRAMNA IZJAVA KRIVOKAPIĆA: Spomen ploča u Morinju biti večna (FOTO)

V.K.

19. 10. 2022. u 19:26

ŠEF crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić izjavio  je za "Glas Amerike" da im je Uprava za inspekcijske poslov dostavila "obraćanje, koje nije čak ni pravno valjan zahtev", u vezi sa spomen pločom u Morinju, tek nakon izjave premijera Dritana Abazovića u vezi skandala sa tim obeležjem.

СРАМНА ИЗЈАВА КРИВОКАПИЋА: Спомен плоча у Морињу бити вечна (ФОТО)

Foto: V. Kadić

- Stigao nam je zahtev da dostavimo pravne akte na osnovu kojih smo izvršili postavljanje spomen-obeležja. Nama se inspekcija obratila danas, nakon izjave premijera da smo prekršili zakon, a oni nisu sproveli ni prvu pravnu radnju da nam se obrate. Premijer je presudio u ime inspekcije, u ime suda, u ime tužilaštva, pre nego što su i oni sami odradili pravni akt da se obrate ministarstvima koja su klevetali, iz jasnih političkih razloga negiranja zločina u Morinju, medijski eksponiranih ličosti, a i političkih i lokalnih predstavnika - rekao je Krivokapić.

Dodao je da je "jasno" da je Abazović doneo odluku o nezakonitosti pre nego što je inspekcija i tražila izjašnjenje ministarstava u vezi sa tim.

- Premijer je potrčao i ispred prvog akta inspekcije koja je rekla da će skinuti ploču. Jasno je koliko je bezakonje zavladalo sa vrha države i podrivanje ustavnog poretka - kazao je Krivokapić.

Poručio je da će "spomen ploča u Morinju biti večna".

V. K.

- Kao što je sramota onih koji pravdaju ratne zločine i neće da ih osude večna, biće i ta ploča večna. Mogu je fizički skinuti danas, skidali su ploče i devedesetih, ja sam gledao iste modele skidanje ploča i farbanja bojom u Kotoru, ali sve su tamo. Tako će i ova biti tu, na čast Crne Gore i njen put u Evropu, koji mora ići preko Morinja - naglasio je Krivokapić.

BONUS VIDEO - MILO SA ŠKALjARCIMA: Abazović o vezama vlasti Crne Gore sa kriminalcima i kriminalnim radnjama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima