KLIZIŠTA SU GODINAMA ČEKALA SANACIJU: Radovi duž magistrale od Meljina ka Igalu usporavaju saobraćaj

V. V.

10. 06. 2022. u 18:35

OD Meljina do Igala, na dve lokacije traju radovi na magistrali pa je saobraćaj usporen, a duge kolone automobila su svakodnevica koja smeta i meštanima i gostima. Možda je trebalo odabrati drugi termin za oe poslove, jer je u gradu već oko osam hiljada gostiju, ali je činjenica da je na oba mesta odavno bila potrebna ovakva reakcija.

КЛИЗИШТА СУ ГОДИНАМА ЧЕКАЛА САНАЦИЈУ: Радови дуж магистрале од Мељина ка Игалу успоравају саобраћај

Foto: V. V.

Na Toploj je u toku sanacija klizišta koje postoji godinama. Posao je započet 18. aprila a trebalo je da bude završen do 1. juna. Novi rok za završetak zahtevnog i komplikovnakog poduhvata je 15. jun.Radovi je obavila kotorska kompanija Briv konstrakšn sve je koštalo oko 450 hiljada evra.

I u Meljinama je problem bilo klizište, a radovi se obavljaju na javnoj i delu privatne parcele. Posao je tako i finansiran, učestvuju Opština, mesna zajednica i porodica Dučić na čijoj se parceli nalazi potporni zid. Procenjena vrednost posla je 15 hiljada evra.

Predsednik mesne zajednice Milan Berić podseća da je ovaj problem star nekoliko godina, a nestabilan teren, da klizište nije zaustavljeno, mogao je prouzrokovati velike probleme.

- Čitav deo koji gravitira ka magistrali je poče da se kreće. Na parceli pored sudski veštaci građevinske i geodetske struke obezbedili su dokaze pa smo pisali i Direkciji za puteve, urgirali, ali nije bilo rezultata. U lokalnoj upravi su nam izašli u susret, objašnjava Berić. Dinamika radova je dobra pa bi i oni trebalo da budu završeni narednih dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade