ZA BOLJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU GRAĐANA: Potpisan sporazum o adaptaciji Hitne pomoći u Cetinju

M. S.

08. 06. 2022. u 17:30

MINISTAR zdravlja Crne Gore Dragoslav Šćekić, gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Vuk Niković, potpisali su danas Sporazum o adaptaciji objekta jedinice Hitne medicinske pomoći na Cetinju.

ЗА БОЉУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ ГРАЂАНА: Потписан споразум о адаптацији Хитне помоћи у Цетињу

Foto: Vlada Crne Gore

Cilj projekta, vrednog gotovo 64.000 evra, prema rečima ministra Šćekića, je obezbeđivanje savremenih standarda i boljih uslova za rad zaposlenih u jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na Cetinju, a samim tim i efikasnije i dostupnije zdravstvene zaštite za građane.

- U narednom periodu radiće se da na tome da se jedinice hitne medicinske pomoći na teritoriji cele države osposobe i unaprede uslovi za rad i pružanje pomoći, kako bi svi građani, bez obzira da li žive u gradskom, prigradskom ili ruralnom području dobili, kvalitetniju i bržu zdravstvenu uslugu, kazao je za Novosti ministar Šćekić.

Gradonačelnik Nikola Đurašković je istakao da je od velike važnosti dobra saradnja između Cetinja i Ministarstva zdravlja i da je uveren da će se ona uspešno nastaviti.

- Za nas je od velikog značaja adaptacija objekta jedinice hitne medicinske pomoći, kojom će se podići nivo pružanja zdrastvene zaštite i medicinske pomoći građanima. Imajući u vidu i sve veću turističku posetu koju poslednjih godina beleži Cetinje sa okolinom, imali smo veliku potrebu za  modernizacijom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, tako da mogu da iskažem posebno zadovoljsvo današnjim potpisivanjem ugovora - kazao je Đurašković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)