NEDOSTUPNI: Lazović i Milović pobegli iz Crne Gore?

Novosti onlajn

03. 05. 2022. u 22:46

POLICIJSKI službenici Petar Lazović i Ljubo Milović se više ne nalaze u Crnoj Gori, potvrđeno je Borbi.

НЕДОСТУПНИ: Лазовић и Миловић побегли из Црне Горе?

Foto: Libertas/Printscreen

Oni se sumnjiče da su članovi kavačkog klana i da su se bavili teškim krivičnim delima.

- Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina - doslovno piše u dokumentu Europola, koji je objavljen na portalu Libertas, a kako je preneo i Tanjug.

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmjerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - ključni su zaključci navedeni u dokumentu agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona, Europol, u koji je portal Libertas imao uvid.

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost.

Foto: Libertas/Printscreen

Miljković, nepoznata osoba, Belivuk, Zvicer, Lazović i Milović

- Trebalo bi istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obavještenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane “Tigar, Aco, Slobodan i Ranko”, jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je riječ o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osjetljivih operativnih podataka. “Tigar“ je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najvjerovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon - preporuka je Europola crnogorskom tužilaštvu i policiji.

Libertas nedostupan

Podgorički portal "Libertas" nedostupan je posle objave dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Oglasila se Uprava policije

Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da će po okončanju policijsko - tužilačke aktivnosti javnost biti obaveštena o navodima portala Libertas, koji je preneo dokument Europola u kojem, između ostalog, stoji da su aktivni policajci Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!