SIN ZORANA LAZOVIĆA IZ POLICIJE SLAO SLIKE ZVICERU: Europol tvrdi - Petar razmenjivao oružje sa vođom "kavčana"

Novosti onlajn

03. 05. 2022. u 21:48

PODGORIČKI portal Libertas, koji je otkrio "aferu Medenica", objavio je večeras šokantne detalje iz dokumenta Europola.

СИН ЗОРАНА ЛАЗОВИЋА ИЗ ПОЛИЦИЈЕ СЛАО СЛИКЕ ЗВИЦЕРУ: Еуропол тврди - Петар размењивао оружје са вођом кавчана

Foto: Libertas/Printscreen

Kako je preneo Tanjug izveštaj sa portala Libertas, u dokumentima Europola, a u koje je ovaj portal imao uvid, navodi se da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana. 

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije, ističe se u dokumentu Europola u koji je Libertas imao uvid.

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost.

- Trebalo bi istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obaveštenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane “Tigar, Aco, Slobodan i Ranko”, jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je reč o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osjetljivih operativnih podataka. “Tigar“ je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najvjerovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon - preporuka je Europola crnogorskom tužilaštvu i policiji.

Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog klana

- Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina - doslovno piše u dokumentu Europola.

Lazović razmenjivao oružje sa Zvicerom

U istom dokumentu Europola koji je preneo pomenuti portal se navodi da je Petar Lazović, u više navrata, razmenjivao oružje sa Radojem Zvicerom.

Foto: Libertas/Printscreen

- Zbog njihovog prijateljstva, Lazović daje Zviceru nelegalno oružje kao poklon, što mu ovaj uzvraća na isti način, poklanjajući mu nelegalno oružje. Nakon jednog sastanka u tužilaštvu i predložene akcije, Petar Lazović je obavestio Zvicera o osumnjičenima za koje je planirano da budu uhapšeni sledećeg jutra i čak je poslao sliku iz tužilaštva na osnovu koje se mogao videti tužilac Saša Čađenović sa policajcem Mićkom Žižićem. Petar Lazović je drugim vidovima komunikacije bio i u kontaktu sa Nikolom Janičićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik. Lazović je skrinšotove komunikacije sa Janičićem, takođe, prosleđivao direktno Zviceru koristeći aplikaciju SKY - navodi se u dokumentu Europola.

Europol u svom nalazu tvrdi da se “ne može potvrditi da je Nikola Janičić bio umešan u bilo kakve kriminalne aktivnosti“.

- Ono što se može potvrditi je da je Nikola Janičić, na zahtev Petra Lazovića, uvek dostavljao osetljive operativne podatke. Predstojeća istraga trebalo bi da bude usredsređena na to da li je Janičić imao saznanja da je Lazović prosleđivao osetljivije podatke pripadnicima kavačkog klana, konkretno Zviceru - savetuje Europol.

Zoran Lazović bio šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije

Zoran Lazović bio je, do 1. marta 2021. godine kada je smenjen, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije. Njegov sin, Petar, zaposlen je u Agenciji za nacionalnu bezbednost, ali je radio u Sektoru kriminalističke policije i šef mu je bio Milorad Žižić. Enis Baković je bio pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije i smenjen je istog dana kada i Lazović.

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)