DRITAN U OPOZICIJI U RODNOM ULCINJU? Ni nakon ponovljenog glasanja nije dobio dovoljan broj odbornika

B. Dabić

07. 04. 2022. u 00:33

PREDSEDNIK Opštinske izborne komisije Ulcinj Vladimir Filipović kazao je da nakon ponovljenog glasanja na jednom biračkom mestu u Ulcinju, nema promena u odnosu na ishod lokalnih izbora od 27. marta.

ДРИТАН У ОПОЗИЦИЈИ У РОДНОМ УЛЦИЊУ? Ни након поновљеног гласања није добио довољан број одборника

Dritan Abazović, Foto Tanjug

U Ulcinju je ponavljeno glasanje na biračkom mestu 5, gde su 772 birača mogla da utiču na konačan rezultat lokalnih izbora. Na ponovljenim izborima na mestu broj 5 u Ulcinju pravo glasa iskoristio je 501 birač, od upisana 772 glasača.

Filipović je kazao da na ponovljenim izborima nije bilo neregularnosti. Zabeležena je veća izlaznost u odnosu na glasanje 27. marta. Tada je glasalo 58,03 odsto upisanih, a sada, prema nezvaničnim informacijama, 64,9 odsto.

Skupština opštine Ulcinj ima 33 odbornika. Poverenje građana Ulcinja preračunato u mandate iznosi - Koalicija „Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA) 14 mandata, koalicija DPS i Bošnjačke stranke šest mandata, koliko ima i DUA, Forca pet mandata, a Demokratska Crna Gora dva mandata.

Koaliciji koju predvodi Građanski pokret URA nedostajao je 61 glas za 15. mandat. To bi moglo značiti da u rodnom gradu mandatar Dritan Abazović, lider Građanskog pokreta URA u Koaliciji „Za novi početak”, verovatno ostaje u opoziciji.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 10 osumnjičenih za proizvodnju i prodaju narkotika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!