PREDSEDNIK OPŠTINE PLJEVLJA PODNEO OSTAVKU: U žižu javnosti dospeo zbog grafita posvećenih Ratku Mladiću

M. D.

10. 02. 2022. u 13:50

PREDSEDNIK opštine Pljevlja Igor Golubović podneo je ostavku na tu funkciju, iako je pre samo dvadesetak dana tvrdio da to neće uraditi.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА ПОДНЕО ОСТАВКУ: У жижу јавности доспео због графита посвећених Ратку Младићу

M.Drobnjak

PLjEVLjA - Predsednik Opštine Pljevlja Igor Golubović podnio je ostavku na tu funkciju , iako je samo pre dvadesetak dana tvrdio da to neće uraditi.

Golubović je kazao da ostaje član Demokratske partije socijalista (DPS).

On je naglasio  da za svoj rad nikad nije tražio slepu podršku već samo razumevanje i dobru nameru.

-Ipak, zbog određenih nedoumica koje su se pojavile u prethodnom periodu, dodatno negativno pojačane od pojedinih struktura i pojedinaca, vođen ljudskom i iskrenom željom da otklonim svaki dio sumnje u ono što je bila moja najbolja namera i da prekinem svaku dalju polemiku na tu temu koja u ovim vremenima nije potrebna ni Pljevljima ni Crnoj Gori, podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Opštine Pljevlja, kazao je Golubović.

On  se zahvalio građanima Pljevalja, "na bezrezervnoj i ljudskoj podršci" i istakao da ostaje posvećen demokratskim principima i standardima koji su mu, kako kaže, bili vodilja čitavog života.

-Želim da se zahvalim i kolegama koji su zajedno sa mnom naporno radili na realizaciji programa koje smo obećali građanima pre četiri godine. Vremena i okolnosti se menjaju, a mi ostajemo da živimo jedni sa drugima, srećan sam što sam uvek radio poverene poslove razmišljajući o trenutku kada ih više ne budem obavljao, kazao je Golubović u svom obraćanju.

Golubović je odlučio da napusti čelno mesto u Opštini, iako je samo pre dvadesetak dana tvrdio da to neće uraditi. Tada je krenula kampanja napada na njega iz redova njegovih partiskih kolega iz DPS- a i koalicionih stranaka - Bošnjačke i Socijaldemokrata, zbog izjava Gradskoj televiziji iz Podgorice u vezi sa krečenjem grafita sa imenom Ratka Mladića ispisan na jednoj od stambenih zgrada u centru Pljevalja.

On je u svom obraćanju istakao da su njegove izjave prenošene "selektivno i tendenciozno" i da su kod rukovodstva njihovih koalicionih partnera i malog broja članova njihovih partijskih organa, izazvale određene nedoumice. "Medijske interpretacije mojih izjava prezirem i još jednom ih odlučno odbacujem"

-Siguran sam da svako ko me poznaje, dobro je upoznat sa mojim građanskim opredelenjem, zbog čega sam se između ostalog i prihvatio časne i odgovorne funkcije predsednika Opštine, u gradu čija je osnovna vrednost uvek bila multikulturalnost i multi konfesionalnost, a koju na žalost neki u svojim istupima i kreacijama pokušavaju da poremete", kazao je Golubović dodajući da je posao predsednika Opštine obavljao sa ponosom i punom odgovornošću, uz ambiciju da bude predsednik svih građana bez obzira na partijske, verske ili nacionalne razlike u Pljevljima.

Golubović je istakao da mu je u prvom planu bilo stvaranje boljih uslova za život u Pljevljima svih onih koji su odlučili da tu žive i stvaraju.

Prema njegovim rečima mnogo toga je započeto i urađeno, što je Pljevlja "u dobroj meri učinilo drugačijim i onakvim kakva ih zaslužujemo"

U žižu javnosti Golubović je dospio sredinom januara oko grafita posvećenih Ratku Mladiću ispisanog na zgradi u centru grada. Iako je taj  grafit prekrečen usledio je na njega napad njegovih partiskih kolega iz DPS-a kao i iz tabora koalicionih partnera DPS-a,  Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata, zbog izjava podgoričkoj Gradskoj televiziji u vezi sa krečenjem grafita sa imenom Ratka Mladića. Navodno je tada Golubović kazao, za pomenutu televiziju, da svi grafiti neće biti prekrečeni te da u zimskom periodu ledi farba.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović tada je kazala da Golubović zbog izjave ne može više biti član DPS-a, dok je generalni sekretar te stranke Aleksandar Bogdanović kazao kako je reč o nedopustivim stavovima, od kojih se u DPS-u distanciraju.

Golubović je, sa druge strane, tvrdio da njegova izjava nije verodostojno preneta i da je izvučena iz konteksta.

 

OPŠTINSKI ODBOR DPS VEČERAS RASPRAVLjA O POVERENjU GOLUBOVIĆU

Opštinski odbor DPS-a Pljevlja, shodno odredbama Statuta,  na sednici koja je zakazana za večeras  preispitaće podršku Igoru Goluboviću.

Na večerašnjoj sednici Golubović bi mogao biti i isključen iz DPS-a. Ranije je nakon medijske hajke Izvršni odbor DPS-a Pljevlja pokrenuo inicijativu za preispitivanje podrške partiskom kolegi.

Nervoza u redovima DPS-a Pljevlja nastupila je nakon promene vlasti 2020. na državnom nivou a tada je DPS na parlamentarnim izborima u ovoj opštini deklasiran od strane tadašnje opozicije. Mnogi očekuju da će DPS u Pljevljima loše proći i na lokalnim izborima zakazanim za maj ove godine.

 

 

I GOLUBOVIĆEV PREDHODNIK PODNEO OSTAVKU

Pre manje od tri godine, ostavku na mesto predsednika Opštine podneo je i  Mirko Đačić koji je nakon toga napustio i Demokratsku partiju socijalista.

Đačić je u maju 2019, podneo ostavku nezadovoljan tada odnosom Vlade prema Opštini Pljevlja. On je potom napustio i DPS, a zatim na parlamentarnim izborima je javno podržao SDP.

Đačić se u međuvremenu nije javno oglašavao, a prema špekulacijama on bi na narednim lokalnim izborima u toj opštini mogao da izađe kao nosilac izborne liste grupe građana.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)