OD SREDE ĆE IGNORISATI KORONA-MERE: Muzičari i ugostitelji protestovali ispred Ministarstva zdravlja Crne Gore

I. D. STOJADINOVIĆ

08. 02. 2022. u 06:34

PREDSTAVNICI ugostitelja i estradnih umetnika protestovali su juče ispred Ministarstva zdravlja Crne Gore, tražeći da se ukinu sve epidemijske mere koje se tiču tih delatnosti.

ОД СРЕДЕ ЋЕ ИГНОРИСАТИ КОРОНА-МЕРЕ: Музичари и угоститељи протестовали испред Министарства здравља Црне Горе

Sa jučerašnjeg protesta, Foto Mediabiro

Kako su poručili, u slučaju da se nadležni ogluše o njihov zahtev, od srede neće poštovati nijednu meru koja ograničava njihov rad, već će doneti odluku o nepoštovanju odluka Ministarstva zdravlja i radikalizaciji protesta.

NVO "Udruženje ugostitelja Podgorice, NVO "Udruženje ugostitelja Crne Gore", NVO "Udruženje estradnih umetnika i izvođača, te NVO "Udruženje event centara" održale su juče protest ispred Ministarstva zdravlja, zahtevajući da ukinu aktuelne epidemijske mere i ograničenja u vezi sa njihovim poslovanjem. Očekuju da se one do srede ukinu, ali i da ako takvo rešenje izostane, neće više poštovati odluke resora zdravlja.

Muzičari ističu da mere već duže vreme ugrožavaju njihovu egzistenciju, a da su svi svesni da se mere ne poštuju, da postoje neprijavljena okupljanja, kao i da neće dozvoliti da budu jedini koji snose posledice koje ugrožavaju njihove porodice. Ispred Udruženja estradnih umetnika, Petar Kažić je kazao da su oni jedini estradni umetnici u regionu koji ne rade svoj posao.

- Naši zahtevi su da konačno nadležni organi uvaže specifičnost našeg posla. Predugo čekamo, od Nove godine smo u blokadi. Smatramo da ograničena veselja, u smislu privatnih slavlja, mnogo lakše mogu da se epidemiološki isprate poštujući adekvatne mere i potvrde - naveo je on.

Kažić je dodao da su i poslednjim merama ignorisani.

- Četvrtina stadiona može biti popunjena, ali već pomenuta veselja nisu moguća. Moram reći da je reč o velikoj industriji, tu su kolege iz ivent centara, diskonti pića, proizvođači hrane, saloni venčanica - kazao je Kažić.

Foto Mediabiro

Da aktuelne, ali ni nove mere neće poštovati, poručili su ugostitelji. Iz njihovog udruženja ističu da su sve vreme diskriminisani, te daje jedino njihov rad bio uslovljen vakcinom, dok cepljenje nije bilo obazeno ni za zdravstvo, prosvetu, ali ni predstavnike vlasti.

Ispred udruženja ugostitelja Momo Sladaković je kazao da ne vidi razlog da mere ne budu ukinute.

- Ako se postojeće mere ne ukinu, mi ih nećemo poštovati - poručio je on.

Kako su poručili ugostitelji, ponašanje onih koji donose odluke daje im za pravo da preispitaju granice svog strpljenja. Zahtevaju da se bez odlaganja ukinu sve mere i ograničenja oko poslovanja u ugostiteljstvu, jer, kako tvrde, samo tako uspešno mogu realizovati program "Evropa sad". Veruju i da su ljudi postali svesniji posledica virusa korona, a samim tim je nivo odgovornosti u društvu porastao, tako da mere više nisu potrebne.

AKTUELNE MERE I ZABRANE

AKTUELNIM merama umetnicima je dozvoljeno izvođenje do 23 časa, a za boravak unutar ugostiteljskog objekta neophodno je posedovanje kovid-potvrde. Zabranjen je rad diskoteka, disko klubova i noćnih barova, a svadbe, rođendani i druge privatne proslave ne mogu da organizuju ugostiteljski objekti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri