UBICI POLICAJCA PONOVO 20 GODINA: U Bijelom Polju osuđen Enes Memić (37) zbog ubistva Irfana Kujovića (42)

M. Sekulović

30. 11. 2021. u 19:23

U Višem sudu u Bijelom Polju državljanin Srbije Enes Memić (36), iz Gojakovića, nedaleko od Brodareva, ponovo je osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistva, koje je počinio ubivši policajca CB Bijelo Polje Irfana Kujovića (42) u julu 2015. godine, dok je bio na službenoj dužnosti.

УБИЦИ ПОЛИЦАЈЦА ПОНОВО 20 ГОДИНА: У Бијелом Пољу осуђен Енес Мемић (37) због убиства Ирфана Кујовића (42)

Foot: Novosti

Memić je već jednom bio osuđen istom vremenskom kaznom zatvora, ali je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje jer je tokom istražnog postupka koji je protiv Memića vođen u Osnovnom sudu u Bijelom Polju utvrđeno da je tadašnji sudija za istrage tog suda Dragan Mrdak ispitao nekoliko svedoka. Potom je predmet ustupljen Višem sudu u Bijelom Polju gde je Mrdak u međuvremenu izabran za sudiju i izrekao presudu Memiću.

Prema navodima optužnice koja je protiv Memića podignuta u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, on je kobne večeri oko 19:45 sati, odbio da se zaustavi na znak policajca Kujovića i udario ga "golfom", a potom se ne zaustavljajući dao u beg.

Nesrećni čovek, otac četvoro maloletne dece, ubrzo je preminuo od teških povreda. Odmah posle udesa počela je potera za Memićem u koju je bio uključen i helikopter policije i SAJ. Međutim, Memić je uspeo da sakrije automobil, koji je kasnije pronađen u jednoj provaliji, a potom kroz vrleti uspeo da se domogne BiH.

Tamo je "pao" 9. decembra 2015, takođe posle odbijanja da na znak policije na Ilidži zaustavi vozilo. Posle potere, u slupanom "pasatu", policija je pronašla 15,5 kilograma skanka.

Nakon odležane kazne, pravosudni organi BiH, izručili su Memića Crnoj Gori u decembru 2018 godine, gde je ubrzo počeo sudski proces protiv njega, na kome je tvrdio da nije počinio ubistvo policajaca tako što je kolima prešao na suprotnu stranu i pokosio policajca koji je pokušao da ga zaustavi...

Memić je i pre ubistva policajca imao posla sa crngorskim organima gonjenja. Zbog šverca marihuane koju je prenosio iz Albanine do Bijelog Polja pa potom u BiH, u januaru 2014. godine u Višem sudu u Podgorici osuđen je na godinu dana zatvora...

I na ponovoljenom suđenju Memić je negirao ubistvo policajca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana