PLJAČKAO ŠIROM BiH I CRNE GORE: Višestruko osuđivani razbojnik osumnjičen za učešće u razbojništvu u Nikšiću

O. MATAVULj

23. 10. 2021. u 06:34

MITAR Knežević (41), rodom iz Nikšića, uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački pošte u Nikšiću u kojoj su maskirani razbojnici ubili radnika obezbeđenja Ljubišu Mrdaka i navodno ukrali oko 400.000 evra.

ПЉАЧКАО ШИРОМ БиХ И ЦРНЕ ГОРЕ: Вишеструко осуђивани разбојник осумњичен за учешће у разбојништву у Никшићу

Zapaljeni džip koji je korišćen tokom oružane pljačke, Foto V. Kadić

Knežević je priveden u Igalu, gde je policija pretresla stan u kojem je boravio. Nakon hapšenja određeno mu je 72-časovno zadržavanje, dok je ranije uhapšeni Stojan Albijanić (27) iz Bileće posle ispitivanja pušten na slobodu i crnogorsko pravosuđe nije tražilo njegovo pritvaranje.

Kako saznajemo, Albijanić je ispitan na okolnosti nabavke "nisan kaškaija" koji je korišćen u pljački, a ne zbog direktnog učešća u krvavom razbojništvu.

- Tužilaštvo je, postupajući po molbi Višeg državnog tužilaštva Crne Gore, u svojstvu osumnjičenog saslušalo S. A. iz Bileće zbog počinjenog krivičnog dela kriminalno udruživanje. Po zamolnici su izvršeni i pretresi prostorija i vozila koje je koristio i oduzeti predmeti biće dostavljeni Višem državnom tužilaštvu Crne Gore - rekao je portparol OJT Trebinje Srđan Vukanović.

Mitar Knežević prilikom jednog hapšenja u Banjaluci, Foto O. Matavulj

U policiji saznajemo da se Kneževićeva uloga u pljački detaljno istražuje, a istovremeno se traga i za ostalim učesnicima razbojništva. Zasad nema indicija da su pljačkaši poreklom iz BiH i istraga je usmerena ka Crnoj Gori.

Inače, uhapšeni Knežević u policijskim evidencijama važi za okorelog kriminalca koji je više puta osuđivan zbog oružanih pljački. U avgustu 2016. pravosnažno je osuđen na pet godina i sedam meseci zatvora zbog pljačke 540 KM iz pumpe "Nestro petrol" u Banjaluci i posedovanja oružja.

UBIJEN Ljubiša Mrdak, Foto Privatna arhiva

 

Prethodno je zbog pljačke 25.000 evra iz Prve crnogorske banke u Podgorici 2010. godine osuđen na pet i po godina zatvora. Zbog šverca 20 kilograma marihuane iz Crne Gore u Banjaluku 2007. je osuđen na tri godine zatvora. U nedostatku dokaza pravosnažno je oslobođen krivice za pljačku Inteza San Paulo banke u Mostaru iz koje je u martu 2009. ukradeno 12.000 KM, iako je prvostepeno bio osuđen na četiri godine zatvora.

U oktobru 2009. banjalučka policija je Kneževića sprečila u pljački transporta novca pošte na Železničkog stanici. Znajući da se sprema pljačka policija je pripremila zamku.

Razbojnici su se dali u bekstvo ukradenim automobilom BMV 520. Tokom policijske potere jedan je iskočio iz vozila, a Knežević je uhapšen nakon što je sleteo s puta u Vrbanjcima kod Kotor Varoša.

Obećao da neće nikad više

Nakon što je 2016. godine priznao krivicu za pljačku benzinske pumpe u Banjaluci Mitar Knežević je od sudskog veća tražio da ga odmah upute na izdržavanje kazne.

- Pre nekoliko meseci sam izašao iz zatvora i sasvim sam siguran da se nikada više neću baviti krivičnim delima - rekao je tada Knežević.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna