MILAN KNEŽEVIĆ OČITAO LEKCIJU VLADI CRNE GORE: Kako je moguće da su barikade prošli Đukanović, Katnić, a da smo mi došli pucali bi u nas?

Novosti online

27. 09. 2021. u 18:55

PREDSEDNIK Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević rekao je da bi želeo da podeli jednu dilemu sa opozicijom i pitao ih šta bi se desilo 16. oktobra 2016. godine da je neko stavio izdušenu gumu od trotineta ispred Skupštine.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ: Како је могуће да су барикаде прошли Ђукановић, Катнић, а да смо ми дошли пуцали би у нас?

Foto N. Paraušić

Milan Knežević je rekao da ga to zanima jer su on i Andrija Mandić optuženi da su hteli da provale u Skupštinu, uhapse i ubiju Mila Đukanovića.

- I to na način da ga pozovem i kažem – dođi ovamo ti dugački, od sad si uhapšen, a ako nećeš da budeš uhapšen, onda ću da te ubijem - rekao je Knežević.

Kazao je da se i to i njihovi politički govori nalaze u optužnici tajnovidca iz Bajramovice.

Kazao je da sada ispada da je sve u redu, iako je na Cetinju bio neprijavljeni skup, a da su oni 2015. godine prijavili i skup i šatorsko naselje, da je bio miran dok nije policija došla da razbije skup.

Rekao je i da je nakon tih događaja, na sednici Odbora za bezbednost, odgledan snimak prebijanja Mija Martinovića i momaka u “Zlatarskoj” ulici i da se tadašnji direktor UP Slavko Stojanović sadistički smejao.

Kazao je i da je očekivao da Milo Đukanović prijavi skup na Cetinju i stane svojim primjerom da snosi odgovornost, kao što je DF na svim skupovima.

Knežević je kazao da je za sve za šta su optužili njega i Andriju Mandića trebalo uhapsiti najmanje 30 ljudi na Cetinju.

- Kako je moguće da su barikade prošli Đukanović, Katnić, a da smo mi došli pucali bi u nas? Ako imamo činjenicu da su tog dana prošli svi poslanici DPS-a, a tamo je bio Đukanović i Katnić, to nije ništa drugo osim organizovani napad - rekao je on.

Rekao je Abazoviću, Sekuloviću i Brđaninu da ih uoči ustoličenja nije video u zgradi Vlade, i da mu je Vlada delovala kao hotel sa dve sobe, ili neka pokajnica.

- Imam jednu komšinicu koja kaže – nisam radoznala, ali me interesuje. E pa ja nisam radoznao, ali me interesuje – jeste li Vi gospodine Sekuloviću i Vi gospodine Brđanin učestvovali u puzajućem državnom udaru - pitao je Knežević.

Rekao je i da je čuo svojim ušima od premijera Krivokapića, u zgradi Vlade u noći između 4. i 5. septembra.

Poručio im je i da ako jesu, oni ne samo da treba da budu smenjeni, već i uhapšeni.

Pitao je i šta je preduzeto sa Zoranom Ulamom, koji je, kako je čuo, pretio poplicajcima da ih puste da prođu i pretio oružjem.

Abazoviću je kazao “ili dogovor ili izbori”.

On je tražio i odgovor zašto Veljovića nije procesuiralo Specijalno državno tužilaštvo (SDT), već Osnovno državno tužilaštvo (ODT).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)