REAGOVANJE DEMOKRATSKOG FRONTA: Kukuličić u pritvoru zbog rasprave, a Veljović i drugi koji su nasrtali na policiju na slobodi

V. K.

14. 09. 2021. u 15:55

ODREĐIVANJE pritvora našem istaknutom aktivisti, hrabrom i slobodnom čoveku, Momu Kukuličiću, još je jedan dokaz da su sudstvo i tužilaštvo i dalje robovi DPS, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Кукуличић у притвору због расправе, а Вељовић и други који су насртали на полицију на слободи

Foto: Fejsbuk

- Neki izgleda još nisu svesni da će odgovarati za to što su služili politici DPS, a ne pravdi, kao u ovom slučaju. Sramno je da za verbalni duel između Kukuličića i nekih dvadesetak lica iz DPS bude kažnjen Kukuličić, koji je samo branio interese svoga mesta od poznatih štetočina na čelu sa Ivanom Vukovićem. Podsetimo, za fizički napad na policiju Veselin Veljović je pušten da se brani sa slobode i verovatno neće biti ni optužen za to krivično delo, dok se Momo Kukuličić pritvara zbog toga što je razmenio par rečenica sa političko- kriminalnom grupom Mila Đukanovića i njegovog potrčka Ivana Vukovića - navodi se u saopštenju.

- Imamo informaciju da je pritvor za Kukuličića tražio lično VD VDT-a Dražen Burić, pa ga pitamo zašto pritvor nije tražio i za sve one na Cetinju koji su dva dana branili slobodno kretanje drugim građanima Crne Gore, nasrtali na policiju, vređali, i svim i svačim gađali organe reda. Jasno nam je da je i Burić deo hobotnice Mila Đukanovića, ali zbog javnosti konstatujemo da su ta lica izuzeta od kažnjavanja, iako postoje snimci i jasni dokazi za procesuiranje, dok je Kukuličić pritvoren bez ikakvog razloga, odnosno na insistiranje Ivana Vukovića- dodaje se.
- Zašto Ivan Vuković misli da nakon njegovog ličnog učešća u fizičkoj zabrani kretanja građana Crne Gore, konkretno Mitropolita Joanikija, monaštva i verujućeg naroda na Cetinju, treba da bude dočekivan aplauzima od verujućeg naroda u Zeti i drugim mesnim zajednicama u Podgorici. Očigledno, u svojoj bahatosti očekuje da prava koja uskraćuje drugima treba da važe samo za njega i pristalice DPS. Zbog čega Burić nije procesuirao sve one koji su kršili zakon i ograničavali slobodu kretanja na Cetinju odgovoriće novom tužilaštvu i imati prilike da objasni ove različite aršine. Inače, nervoza i frustracije Vukovića traju od parlamentarnih izbora 2020. kada je u Podgorici poražen sa trideset hiljada razlike, i umesto da u njemu proradi nešto ljudsko, da se postidi i sam povuče sa funkcije koju ne zaslužuje, on nastavlja da maltretira čitavi grad uvlačeći ga u ogromne dugove i nenamensko trošenje sredstava, zašta će svakako morati da odgovara. I Zeta je posebno na udaru Vukovića i njegove samovolje, a Momo Kukuličić je upravo stao u odbranu Zete i njenih građana. Demokratski front traži da Kukuličić odmah bude pušten iz pritvora, a DPS-u i Vukoviću poručujemo da se pripreme za težak poraz na lokalnim izborima, što će biti i konačni kraj ove kriminalne organizacije - zaključuje se u saopštenju DF-a.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)