DAN SRPSKOG JEDINSTVA U HERCEG NOVOM: "Kome je srpska trobojka u srcu neka je ponosno istakne"

V.V.

14. 09. 2021. u 14:07

POVODOM Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće sutra (15. Septembar) kod manastira Savina služen parastos rodoljubima iz Boke, koji su živote položili na oltar otadžbine u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu, a biće obeležen i proboj Solunskog fronta.

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Коме је српска тробојка у срцу нека је поносно истакне

Foto: V.V.

Organizaciju potpisuju: hercegnovsko Kolo srpskih sestara, NVO Matica Boke, NVO Srpski Soko, SKPD Prosveta, FK Obilić, NVO Karađorđe, Vitezovi Sv. Stefana, NVO Mi znamo ko smo i NVO Riznica starih umetničkih zanata i veština. Pokrovitelj je Generalni konzulat Srbije u Herceg Novom.

Na platou kod spomenika program će početi u 11.30 sati, a planiran je i scenski prikaz srpske vojničke uniforme iz Velikog rata i pukovske zastave koja je nošena prilikom proboja Solunskog fronta.

Foto: V.V.

Uz najavu programa stoji i poruka: "Kome je srpska trobojka u srcu neka je ponosno istakne!".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!