PREMIJER Zdravko Krivokapić poslao je Mitropolitu Joanikiju i Patrijarhu Porfiriju predlog novog Temeljnog ugovora, koji je neprihvatljiv za SPC, piše Borba.

Jakov62

10.07.2021. 12:14

A staste mislili pa on po svoje mišljenje ide u jednu a ponekad iu drugu ambasadu.dolazi jesen a sa njom i nova sezona litija potpisaće neko živi bili pa videli.

ime poznato redakciji

10.07.2021. 12:24

Управо стигао из Енглеске, са свежом верзијом Уговора - преведи и спроведи!

Pera

10.07.2021. 12:32

M a s o n I su tajna globalna jevrejska vojska a jevrei pomoću njih napadaju hrišćanstva pa krivokapić pod maskom crnogorstva(lažnog) napada naše pravoslavlje nastavljaju milov kontinuitet jer i milo je masoni oba pod komandom jevreina tita2 džordža sorosa!

LOLA CG

10.07.2021. 14:47

Profesore "naše" škole, premijeru "naše" države, potencijalni pacijentu naših med.centara...da li vam je neko, dobronamjeran rekao da ste u ozbiljnom problemu? Kao čovjek? Kao političar, ništa nije sporno, jer od prvog dana, nažalost, uvidjesmo da ste samo marioneta. Je li vi izigravate Boga? Ko ste vi? Pisac novog Jevanđelja? Hranitelj sv.Georgije? Ko? Farisej- da! Sudokej- da! Trojanski konj- da! Bijedno, 200% - DA! Osramoćena zemljo moja. Podsjećam vas, IC XC NI KA, a vi?!?( namjerno korišćena mala slova kod persiranja; zasluga!)

Sljiwoo

10.07.2021. 16:12

Jako zlonamerno i bezobrazno od Krivokapica koji je glumio velikog "vernika"..Kako objasniti izmenu onoga sto je vec usaglaseno obostrano nego zlom namerom i daljnim zamejavanjem..Pravdu svakako treba potraziti u Strazburu..jer u principu SPC treba ista prava kao recimo u Nemackoj..nista vise ni manje...Nista Crkva nije uzela nikome u Crnoj Gori kao sto neki tvrde..To sto su se neki promenili i zanenili svoj indentitet pa bi retroaktivno menjali pretke..govori o njihovoj bolesti i izvitoperenosti..

Srbin sa Kosova

10.07.2021. 19:48

Кривокапић и Лепосавић обавили су задатак: регистроване су четири "верске заједнице" из тела Српске православне цркве у Црној Гори, али са новим називима, неке нове "Православне цркве" и/или "Православне митрополије". Одмах затим четири цркве на Светом Стефану, власништво манастира Прасквице задужбине краља Милутина, укњижене су на "Митрополију ЦП православне цркве". Ускоро ће и сва обала од Свеца до Скочидјевојке, као и половина Буљарице бити укњижена, не као немањићка баштина на СПЦ и Српску патријаршију, већ на "Православну Митрополију". У овој последњој верзији Темељног уговора, промењено је име Српске Светосавске Цркве у "Православну цркву Црне Горе", баш онако како је Амфилохије Радовић издејствовао да тај назив цркве у Црној Гори уђе у устав Црне горе из 1992. године, а које се име ових дана промовише усред Београда на изложби у Градској библиотеци. Четири регистроване "верске заједнице", сматрају се "партикуларним црквама" у складу са Темељним уговором потписаним са Светом Столицом, а што је ускладу са актима Другог Ватиканског сабора, који се спомиње у преамбули тог Темељног уговора, што практично значи да је у споровима тих "партикуларних цркви" "одељене браће" надлежна Римска црква. На Римску цркву су иначе укњижене многе најстарије цркве из ранохришћанског периода, које су биле власништво сплитске и драчке митрополије Цариградске патријаршије или задужбине Светог Саве (Стари Град Будва). Што се Монтенегра тиче, СПЦ не мора никада да потпише Темељни уговор, што ће се и десити, док се по неким црквама СПЦ у тој хибридној држави већ простиру теписи у бојама и са хералдичким знаком Монтенегра. О овоме СПЦ зна све детаље, као и Патријарх, чије се име не спомиње на литургијама. Обавештен је и А. Вучић, али он "поштује интегритет" Црне Горе, те би да остане по страни док се по "монтенегринском моделу" отимачине не реши и статус "Православне цркве" на Косову. Онај лажни архиепископ што лежи у Подгорици под фреском са ликом Мила Ђукановића, духовно чедо папе Бенедикта XIV, мораће да се замисли.

Miro Markovic

10.07.2021. 20:09

Ако не познајеш какав је карактер ;овека, подај му прилику да буде на некој важној политичкој позицији, јер ће он сам себе одати да ли је вера и невјера.