MANASTIRSKA VODENICA IPAK NIJE NA PRODAJU: SO Pljevlja mogla bi da promeni odluku o objektu starom 500 godina

M. D.

19. 06. 2021. u 07:39

Objekat stare manastirske vodenice oko koje se prošle godine diglo dosta prašine, novom odlukom, ako je usvoje odbornici lokalne Skupštine, biće izuzet od prodaje.

МАНАСТИРСКА ВОДЕНИЦА ИПАК НИЈЕ НА ПРОДАЈУ: СО Пљевља могла би да промени одлуку о објекту старом 500 година

Foto M. Drobnjak

Opština namerava da proda motel "Vodice" nakon što za to dobije saglasnost lokalnog parlamenta. Za razliku od prošlogodišnje odluke, novom nije predviđena prodaja manastirske vodenice stare oko 500 godina, koja se nalazi u neposrednoj blizini pomenutog ugostiteljskog objekta.

Prethodnu odluku, koja je uključivala i prodaju nekadašnje manastirske vodenice doneli su odbornici DPS, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke, koji i trenutno imaju većinu u pljevaljskom parlamentu.

Ni zakletva koju je prošle godine odbornicima skupštinske većine uputio vladika Mileševske eparhije Atanasije nije uticala na odbornike tih partija da iz prodaje motela "Vodice" izuzmu vodenicu, za koju crkva tvrdi da je vlasništvo Manastira Sveta Trojica u Pljevljima. U opštini su i dalje tvrdili da se u katastru vodi kao vlasništvo Opštine Pljevlja.

U obrazloženju odluke navodi se da prilikom pripreme prethodne odluke predlagač nije imao u vidu činjenicu da se predmetna nepokretnost nalazi u zoni zahvata DUP-a Ada i da je zbog toga predložio da predmet prodaje bude cela katastarska parcela broj 13, ukupne površine 2.369 metara kvadratnih. Međutim, deo od 527 metara kvadratnih predstavlja javnu površinu tako da ovo zemljište ne može biti predmet prodaje.

Inače motelom "Vodice", jednim od simbola grada, smeštenom u istoimenom gradskom parku, nekoliko poslednjih godina upravlja opštinsko preduzeće "Čistoća".

NOVA I CENA

U lokalnoj upravi tvrde da je ekonomski opravdano da se motel proda jer nerentabilno posluje.

- Minimalna ukupna cena nepokretnosti iz prethodne odluke u iznosu od 424.531 evro umanjena je za iznos od 21.875 evra, odnosno za iznos procenjene vrednosti zemljišta površine 527 metara kvadratnih, koje po novoj odluci nije predmet prodaje, kao i za procenjenu vrednost zgrade stare vodenice u iznosu od 23.931 evro - navodi se u obrazloženju Odluke o prodaji motela "Vodice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije