GRAD Beograd uložio je zahtev Vrhovnom kasacionom sudu za preispitivanje odluke o vraćanju zemunske sinagoge Jevrejskoj opštini Zemun, potvrdio je za „Novosti“ Nenad Fogle, predsednik jevrejske zajednice u Zemunu.

Komentari (7)

Padre

14.01.2021. 08:09

@Ja sam - Neka onda vrate JO Zemun skuplji prostor do Sinagoge... Jevreji pristanu na zamendki, jeftininiji prostor i onda neko ko verovatno ocekuje % krene da odugovlaci u nadi da ce izvuci korist za sebe.

NIKOXX

14.01.2021. 04:23

Ne vraćajte im ništa, sve im uzmite. Ne zaslužuju nakon priznanja da je Kosovo Albansko. Našu svetu zemlju su pogazili a mi treba da priznamo da je sveta zemlja Palestinaca njihova.

Zoran

14.01.2021. 10:27

Okupatori su od crkvi pravili štale i smeštali konje, a bezumna vlast otela sinagogu i od nje decenijama napravila bircuz i diskoteku. Bruka. Stepenice gore na Kalvariju popločane nadgrobnim spomenicima sa katoličkog groblja. I još uvek nema spomenika muzeja koncetracionog logora Staro sajmište, ni spomen sobe nevinim žrtvama. Zemun mora ponovo postati grad, a Beograd neka uživa u divljoj gradnji na levoj obali Save. Oprosti Bože, ne znaju šta rade.

Nebojša

14.01.2021. 17:57

Ovo je vise nego šokantno. Prodali su SINAGOGU drzavi 1961 da bi tim parama pomogli Jevrejima, a sada trazili i dobili sinagogu u restituciji. Ko je ovde lud? Ovo je van pameti.