USELJENJE DO POLOVINE DECEMBRA: Završena raspodela mesta za studente starijih godina

B.Borisavljević

05. 12. 2020. u 11:34

RASPODELA mesta za studente starijih godina osnovnih, master i doktorskih studija je završena, a do polovine decembra nove (stare) sobe bi trebalo da se useli 4. 531 devojka i 2. 865 mladića.

УСЕЉЕЊЕ ДО ПОЛОВИНЕ ДЕЦЕМБРА: Завршена расподела места за студенте старијих година

Foto: M. Anđela

Reč je, uglavnom, o akdemcima koji su već stanari nekog od beogradskih studentskih domova. Oni koji to ne učine do predviđenog roka, gube pravo na smeštaj u ovoj školskoj godini.

Prema rečima Gorana Minića, direktora Studentskog centra "Beograd", kako bi se što više smanjili fluktuacija studenata, upućen je apel visokoškolskim ustanovama da se poštuju rezervacije mesta, odnosno želje studenata da ostanu u istim sobama.

- Oko 4.200 studenata je rezervisalo svoja mesta i njih uprave domova pozivaju da obave administrativno iseljenje i useljenje odmah po završetku raspodele, kako bi izbegli čekanje i stajanje u redovima - navodi Minić.

- Prema dosadašnjem iskustvu, najveće gužve se očekuju pri isteku roka za useljenje. Molimo sve studente za strpljenje i apelujemo na njih da se i tom prilikom, kao i dosad, ponašaju odgovorno i da poštuju sve propisane mere zaštite.

BEŽIČNI INTERNET 

  - Studenti u svim sobama u domovima imaju mogućnost korišćenja interneta - navodi Minić. - Osluškujući glas studenata, primećujemo da je kvalitetna internet konekcija vrlo važna našim stanarima, pa je to oblast u kojoj nastojimo da konstantno unapređujemo usluge. Cilj nam je da u svim sobama obezbedimo Wi-Fi konekciju, što će im svakako olakšati i praćenje onlajn nastave.

Minić ističe da od ukupnih smeštajnih kapaciteta od oko 10.500 studenata, u 14 domova boravi nešto više od 6.000 akademaca. Trenutno radi 11 restorana, tri su zatvorena i to na Farmaceutskom, Poljoprivrednom i Fakultetu dramskih umetnosti.

U svim objektima SC "Beograd", poštuju se epidemiološke mere za sprečavanje širenja korona virusa. Od povratka studenata u domove u maju mesecu, zabranjeni se posete i prenoćišta u studentskim domovima. Sankcije za nepoštovanje ovih zabrana su vrlo stroge, pa tako student koji ih prekrši biva isključen iz doma, odnosno gubi pravo na smeštaj u studentskom domu.

Za useljenje u studentski dom studentima je potreban uput koji još danas može da se preuzme u službi smeštaju u Đušinoj ulici, zatim indeks, lična karta, studentska kartica i lekarsko uverenje iz Studentske poliklinike o opštem zdravstvenom stanju, kojer ne sme biti starije od 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)