POLOŽILI ISPIT HUMANOSTI: Roditelji i kolektiv OŠ "Pavle Savić" spremni uvek da pomognu svima u nevolji

B. B.

16. 11. 2020. u 14:17

RODITELjI i kolektiv OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, položili su ispit humanosti i pokazali kako, konkretnim akcijama, treba pomoći nekome u nevolji.

ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ: Родитељи и колектив ОШ Павле Савић спремни увек да помогну свима у невољи

OŠ "Pavle Savić" / V. Danilov

I dok je u većini škola teško da se slože mame, tate i nastavnici, oni su tokom protekle dve godine, ali i ranije, organizovali mnogobrojne humanitarne akcije, o kojima nisu pričali, zvali medije, niti kačili slike po društvenim mrežama, kako bi se samohvalisali. Dobra dela činili su i čine ne, zarad hvalospeva, naslova u novinama ili nekoliko minuta na televiziji, već da bi nekome izmamili osmeh na lice i vratili veru u ljude. To im je najveća nagrada.

Iako nerado želi sa priča o tome, Milan Krstić, direktor škole, otkriva nam da je tradicija dobročinstva u ovoj školi prisutna godinama unazad. Glavni "krivci" za to su predstavnici roditelja okupljeni u Savetu. Od njih sve kreće, a škola je tu da pruži svu moguću podršku. Tako je bilo nedavno, kada su sakupili oko 400.000 dinara pomoći devojčicama, kojima je umrla majka, a samo par godina ranije i otac.

- Za sve su zaslužni roditelji, oni su kao porodica, reaguju kad god je potrebno - kaže Krstić. - Imamo mnogo đaka, koji dolaze iz porodica različitog materijalnog statusa pa je, ponekad, potrebna pomoć za kupovinu udžbenika, odlazak na izlete i ekskurzije... Sve akcije roditelja podržava kolektiv škole. Svako da koliko može u novcu, garderobi kada treba.

Humani roditelji, đaci i profesori, spremni su da pomognu i drugima. Tako su organizovali akciju sakupljanja pomoći za mališane u Zvečanskoj, kojima je upućena pomoć u sredstvima za higijenu vredna skoro pola miliona dinara. Tu su, i da raznim radionicama, izložbama, sakupe novac za nečije lečenje, pomognu da se kupi neka oprema...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna