DOSTAVLJAČI LOME KOCKE? Granitne ploče oko Knez Mihailove ponovo oštećene, nadležni najavljuju obnovu

A. VOJINOVIĆ

08. 03. 2022. u 08:51

GRANITNE ploče u Čika Ljubinoj ulici, ali i u delu Knez Mihailove ulice, ponovo su ispale iz ležišta.

ДОСТАВЉАЧИ ЛОМЕ КОЦКЕ? Гранитне плоче око Кнез Михаилове поново оштећене, надлежни најављују обнову

Foto Privatna arhiva

Tako je centralna pešačka zona još jednom postala pravi izazov za pešake, koji da bi prošpartali ovim delom grada moraju dobro da otvore oči i paze gde gaze kako ne bi upali u ulegnute i popucale kocke. Stanari i prodavci koji rade i žive u ovoj ulici tvrde da su za oštećenje krivi dostavljači koji kombijima ulaze u pešačku zonu i lome delove ulice kako bi robu isporučili do radnji koje se nalaze ovde. Nadležni s druge strane, ne navode krivce, ali najavljuju obnovu.

- Popravka granitnih ploča u Čika Ljubinoj i Knez Mihailovoj ulici planirana je tokom naredna dva meseca - kažu, za "Novosti", u JP "Putevi Beograda".

- Inače, popravke u Knez Mihailovoj ulici se rade po potrebi, a najčešće tokom proleća.

Reporteri "Novosti" su duž skoro čitave Čika Ljubine zatekli gomilu ulegnutih ploča. Na pojedinim delovima nedostajale su čitave kocke, dok su na jednom potezu rupu popunile dve cigle. Pešaci koji su šetali ovuda izbegavali su sporne delove i pažljivo gledali da se ne sapletu o koju kocku uz po koju opasku.

Pešaci moraju oprezno kroz srce prestonice, Foto Privatna arhiva

Iako iz ovog preduzeća tvrde da "u skorije vreme nisu dobijali žalbe povodom stanja popločanih pešačkih površina u Čika Ljubinoj ulici", revoltirani građani na ulegnute i polomljene kocke nedavno su se požalili i "Beokom" centru.

- Vozači dostavnih vozila koji robu isporučuju po Knez Mihailovoj, Obilićevom vencu, Čika Ljubinoj ne samo da će izgaziti nas nekoliko pešaka koji šetamo već polako ali sigurno razvaljuju ionako loše i uništene ploče i kocke - napisala je jedna sugrađanka.

Iz Gradskog sekretarijata za saobraćaj za naš list rekli su da vozila najveće dozvoljene mase, do 3,5 tone koja obavljaju snabdevanje, utovar-istovar novca i selidbe, mogu ulaziti u pešačku zonu sa Rešenjem o snabdevanju u pešačkoj zoni koje izdaje ovaj sekretarijat u TAG-om JKP "Parking servis" uz odobreno rešenje.

- Pravo pristupa pešačkoj zoni imaju vozila Hitne pomoći, policije, vatrogasne službe, pogrebnih usluga, zatim javnih preduzeća najveće dozovoljene mase do 3,5 tone za hitne intervencije (od 00.00 do 24.00), komunalno održavanje (od 1.00 do 8.00), kao i putnička vozila za kretanje u pešačkoj zoni (radi parkiranja na parking-mestu, odnosno u garaži) za koje vlasnik ima važeći pravni osnov. Van vremena predviđenog za snabdevanje, moguće je dostavu vršiti sa posebno obeleženih parking-mesta za snabdevanje na obodu pešačke zone, uz naplatu JKP "Parking servisa" - navodi se na zvaničnom sajtu Sekretarijata za saobraćaj.

PUCALE I OD VODE

KRAJEM 2018. godine pored novogodišnje rasvete početak Knez Mihailove ulice "krasila" je i ograda oko polomljenih kocaka. JP "Putevi Beograda" tada su uputili inicijativu da se ovde postave fizičke prepreke jer je to bio jedini način da se pločnik sačuva. Prethodno izvedeni radovi nisu bili urađeni kako treba, pa je taj deo morao da bude privremeno zatvoren. Problem su i tada pravili četvorotočkaši, ali i atmosferske vode koje su ispirale podlogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata