PONUDA JKP "ZELENILO" ZA PRAZNIKE: Jelke sa busenom od 2.000 do 5.000 dinara

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 12. 2021. u 13:44

JKP "Zelenilo" za novogodišnje i božićne praznike ima u ponudi jelke sa busenom u svojim rasadnicima koji se nalaze u Vojvode Stepe 405 i Marije Bursać bb u Zemunu.

ПОНУДА ЈКП ЗЕЛЕНИЛО ЗА ПРАЗНИКЕ: Јелке са бусеном од 2.000 до 5.000 динара

Drvo sa busenom od 1.500 do 3.000 dinara

Cene jelki sa busenom zavise od visine, pa tako one visoke od jedan do 1,5 metara iznosi 2.000 dinara, od 2,5 do 3 metara iznosi 4.000 dinara i veće od 3,0 metra koštaju 5.000 dinara. "Zelenilo" apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom, jer time utiču na zaštitu životne sredine i sprečavanje seče mladih stabala četinara.

Posle praznika, sugrađani mogu da posade jelku u svojim dvorištima, ali moraju da imaju na umu da će ona u narednim godinama izrasti u visoko drvo, pa zato se mora odabrati određeno mesto za sadnju. Takođe, mora da se vodi računa da se sadnica ne posadi suviše blizu objekta ili nadzemnih instalacija. Na ovaj način produžava se život četinara.

Kako bi se jelka što bolje održala tokom praznika u sobnim uslovima, potrebno je da se po mogućstvu redovno orošava, odnosno prska vodom i zaliva odstajalom vodom sobne temperature, kao i da se održava umerena vlažnost supstrata. Kada prođu praznici, drvo ne treba da se odmah iznosi napolje na mesto sadnje, već je potrebno da se obezbedi period prilagođavanja. Najbolje bi bilo da se jelka ostavi nekoliko dana u hodniku ili prostoriji koja se ne greje, a potom da se posadi u odgovarajućim uslovima. Sadnja se vrši kada zemlja nije zamrznuta, odnosno kada je spoljna temperatura iznad nule.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju