VIŠE MESTA ZA SAHRANE U BARAJEVU: Na javnom uvidu nacrt plana za proširenje groblja na periferiji

A. V. V.

02. 12. 2021. u 16:08

NEDOSTATAK mesta za sahranjivanje nije zaobišao ni obod Beograda. Zato je u planu da se četiri počivališta na teritoriji opštine Barajevo u narednom periodu prošire zbog nedostatka mesta za sahranjivanje.

ВИШЕ МЕСТА ЗА САХРАНЕ  У БАРАЈЕВУ: На јавном увиду нацрт плана за проширење гробља на периферији

Foto privatna arhiva

Ova lokalna samouprava na javni uvid stavila je Nacrt plana detaljne regulacije groblja u mesnim zajednicama Beljina, Glumčevo brdo, Meljak i Vranić. Građani će svoje primedbe na planirana rešenja moći da dostave Opštini najkasnije do 28. decembra.

Kako se navodi u dokumentaciji, izradi Plana detaljne regulacije groblja u MZ Beljina, Glumčevo brdo, Meljak i Vranić pristupilo se na osnovu Odluke o izradi PDR groblja za ove zajednice, koja je doneta na inicijativu GO Barajevo, kojom se predlaže proširenje postojećih konačišta zbog popunjenosti postojećih kapaciteta.

- Cilj izrade Plana je potreba da se planski uredi prostor postojećeg groblja i njegovog proširenja, kako bi se izbeglo stihijsko i planom neregulisano sahranjivanje na predmetnoj lokaciji - precizira se u Planu.

Koliko će tačno grobnih mesta biti na novim delovima konačišta u Barajevu, nije poznato, dok će, prema rečima nadležnih, njihov broj biti definisan prilikom sprovođenja plana i u saradnji sa javnim preduzećem.

Iz Gradske opštine Barajevo navode da će se javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije u Mesnim zajednicima Beljina, Glumčevo brdo, Meljak i Vranić održati svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 u zgradi Opštine, ali i na njihovoj zvaničnoj internet-stranici u rubrici Oglasi do 28. decembra.

Javna prezentacija planskog dokumenta biće upriličena 15. decembra od 11.00 u velikoj sali Centra za kulturu Barajevo, dok će javna sednica komisije za planove biti 26. januara 2022. godine u istoj zgradi. Građani koji žele da učestvuju na javnoj sednici svoje primedbe moraju u pisanom obliku da dostave Odeljenju za urbanizam, građevinske i komunalne poslove GO Barajevo do 28. decembra.

NOVA KONAČIŠTA

ODBORNICI Skupštine grada na sednici pred kraj prošle godine doneli su odluku da se formiraju četiri nova groblja koja će preći u nadležnost JKP "Pogrebne usluge". Na taj način stvoriće se prostor za nove grobnice na opštinama Novi Beograd, Palilula, Grocka i Zemun. Reč je o "Bežaniji 2", "Lešće 2", groblju u Kaluđerici i groblju u Batajnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)