UKRADENE STVARI PRODAJU NA KALENIĆ PIJACI: Opljačkani stanovi napuštene zgrade u Vidovdanskoj ulici, stanari šokirani prizorom

S. V.

28. 11. 2021. u 11:15

NEOBEZBEĐEN ulaz u zgradu na adresi Vidovdanska 2a na Vračaru, koja se sredinom jula urušila zbog nemara investitora na susednom placu, poslužio je lopovima da uđu u sedam domova i opljačkaju ih!

УКРАДЕНЕ СТВАРИ ПРОДАЈУ НА КАЛЕНИЋ ПИЈАЦИ: Опљачкани станови напуштене зграде у Видовданској улици, станари шокирани призором

Pokućstvo ispreturano, Foto privatna arhiva

Ovo su nam potvrdili nekadašnji stanari ovog objekta koji su u subotu, prvi put posle nekoliko meseci, ušli u svoje stanove i bili šokirani prizorom. Kako su nam rekli, policijska ekipa je došla, obavila uviđaj i otišla, ostavivši zgradu na izvol'te.

Raseljeni stanari iz Vidovdanske, koji od jula žive na novim adresama, za razbojništvo su čuli od komšija iz zgrade prekoputa. Prema rečima Zorice Stanimirović, njoj je komšinica javila da je videla ljude koji su juče, ali i pre nekoliko dana, iznosili stvari iz urušene zgrade.

- Strašno! Van sebe sam - uznemirena je Zorica.

- Obijeni su stanovi, vrata su razvaljena, ostao im je pijuk pored, kao i merdevine. Veoma sam se potresla. Komšinica mi je rekla da je juče videla Roma sa kolicima kako nosi sitne stvari, a dvojica njegovih "kolega" su pre nekoliko dana izneli krevet iz jednog od stanova! Kada ga je pitala šta to rade, oni su joj vrlo neuverljivo rekli da su im stanari to dozvolili. Koliki je to bezobrazluk govori i to da su naše komšije sa iste adrese pre nekoliko dana prepoznali lampu iz svog doma na Kalenić pijaci!

Ispred vrata kradljivci ostavili pijuk, Foto privatna arhiva

Naša sagovornica kaže da je za pljačku saznala tek juče, te da bi odmah reagovala da je znala da se nešto dešava. Ističe da su ekipe policije i komunalne milicije jedva dva meseca obezbeđivale prilaz iseljenom zdanju u Vidovdanskoj 2a, te da ih posle nisu viđali.

- Kada sam juče ušla u naš stan, nisam mogla da ga prepoznam. Sve je bilo ispreturano, knjige svuda razbacane, fioke i komode otvarane... Iz našeg su odneli kameru, projektor, filmove sa mojim pokojnim detetom kojem bismo juče proslavili rođendan da je živo.

Obavestili smo advokata, poslali smo fotografije premetačine nadležnima u Gradu i ne znamo šta još da uradimo. Besni smo, tužni i ogorčeni. Idemo na Kalenić pijacu da tražimo svoje stvari!

Obrušavanje vračarskog zdanja iz 1939. godine, sredinom jula ove godine, nastalo je kao posledica pobijanja šipova na susednoj parceli. Stanari su nekoliko puta upozoravali investitora da obezbedi gradilište potpornim zidom, ali on se oglušio o to. Zgrada je tog dana počela da se trese od ranog jutra, zatim su počeli da pucaju zidovi a deo zgrade se, posle ljuljanja, urušio oko podneva.

"NISMO UKRALI NEGO KUPILI"

KADA su na Kalenić pijaci videli svoju lampu na tezgi nepoznatih ljudi, komšije Zorice Stanimirović su prišli i pitali ih odakle im svetiljka.

- Prodavci su im rekli da je nisu ukrali, nego da su kupili od nekog i sada je prodaju. Naravno da im susedi nisu poverovali, ali lampu nisu vratili kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)