BATAJNICA ĆE IMATI I BULEVAR: Goran Vesić sa svojom pokretnom kancelarijom posetio naselja u Zemunu

Š. M.

31. 10. 2021. u 06:40

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić juče je sa svojom pokretnom kancelarijom a u okviru akcije "Beograd pobeđuje" postetio Batajnicu, Ugrinovce i Altinu na opštini Zemun.

БАТАЈНИЦА ЋЕ ИМАТИ  И БУЛЕВАР: Горан Весић са својом покретном канцеларијом посетио насеља у Земуну

Foto Beoinfo

On je razgovarao sa građanima o problemima i tom prilikom obećao realizaciju važnih projekata, poput izgradnje Batajničkog bulevara i Doma kulture u Altini.

Sa žiteljima Batajnice, Vesić je razgovarao u dvorištu Osnovne škole "Branko Radičević". Kao prioritet, istaknuta je izgradnja bulevara, kao i proširenje Batajničkog druma na četiri trake prema kovid-bolnici i nadvožnjak preko brze pruge u naselju Šangaj.

- Projektovanje Batajničkog bulevara završavamo do sledeće godine, posle čega sledi eksproprijacija i početak radova do kraja 2022. - ističe Vesić.

- Radi se i proširenje Batajničkog druma na četiri trake prema kovid-bolnici, a do kraja godine biće završen i nadvožnjak između naselja Šangaj i Batajnica, a do 30. novembra radovi na obilaznici oko intermodalnog terminala.

Takođe, do polovine sledeće godine OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" će biti rekonstruisana i uređeno školsko dvorište.

- Predvideli smo izgradnju jednog sprata na ambulanti, probaćemo da ubacimo i izgradnju novog vrtića, kao i sportsku dvoranu u naselju Šangaj. U suštinski, najveći problem u Batajnici je kanalizacija, što će se raditi u narednom periodu.

Pokretna kancelarija nastavila je do Altine, gde je pre dve godine izgrađen vrtić.

Nedavno je završen novi park površine 7.000 kvadrata u Justina Popovića i građene su kišna i fekalna kanalizacija.

- Dogovorili smo se da se izgradi Dom kulture u kom će biti opštinski uslužni centar.

Kada još Altina kroz projekat izgradnje kanalizacije u batajničkom slivu dobije kanalizaciju, koja će biti povezana sa fabrikom za preradu otpadnih voda u Batajnici, Altina će biti uređeno naselje po meri svojih stanovnika.

U Ugrinovcima se Vesić sa stanovnicima dogovorio da se proširi lokalno groblje i da će Grad izgraditi igralište na uglu Grobljanske i Nove 25.

Ulaz sa novosadskog puta

VESIĆ je žiteljima Altine saopštio da je završena javna nabavka za izgradnju dečjeg igrališta na Vojnom putu 1, da se radi rekonstrukcija Ulice Pavla Vuisića i da će Grad naredne godine početi da gradi novi vrtić. Kroz Plan detaljne regulacije Prvomajske, urbanistički je rešen ulaz u Altinu sa Novosadskog puta, a u toku je eksproprijacija zemljišta za izgradnju škole, još jednog vrtića i ambulante.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!