ZA POPRAVKE 200 MILIONA: Početak školske godine nije zaustavio radove u beogradskim obrazovnim ustanovama

B. B.

31. 10. 2021. u 07:42

SANACIJA fasada i krovova, toaleta, zamena stolarije, neki su od radova koji su u toku ili bi tek trebalo da počnu u školama i vrtićima.

ЗА ПОПРАВКЕ 200 МИЛИОНА: Почетак школске године није зауставио радове у београдским образовним установама

U Zucama počeli radovi na preuređenju zgrade u vrtić, Foto Novosti

Na "spisku" Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu trenutno je 12 srednjih i dve osnovne škole, kao i pet predškolskih ustanova. Samo za ove radove iz gradske "kase" biće izdvojeno više od 200 miliona dinara.

Majstori su se "uselili" u podrumske prostorije škole "Tehnoart", koje će biti pretvorene u vajarsku i keramičarsku radionicu, za šta je namenjeno 11,6 miliona dinara. U Drugoj ekonomskoj školi će, pored zamene stolarije, biti finansirani molersko-farbarski radovi, uređenje fasade i tekuće održavanje mokrih čvorova.

Više od 30 miliona dinara planirano je za sanaciju krovova u Elektrotehničkoj školi "Zemun", Geodetsko-tehničkoj, gde će biti sređena i fasada, i Trećoj gimnaziji. U Medicinskoj školi "Beograd" i Tehničkoj školi "Zmaj" biće sređeni toaleti i mokri čvorovi. U Tehničkoj školi u Železniku novac je planiran za sanaciju terena, a u Saobraćajno-tehničkoj u Zemunu za sređivanje fasade. Za rekonstrukciju temelja u OŠ "Janko Veselinović", izradom više od 50 šipova, izdvojeno je više od 18 miliona dinara, a isto će biti urađeno i u OŠ "Radojka Lakić", uz sređivanje stepeništa i školskog dvorišta.

Više od 25 miliona dinara namenjeno je za sanaciju kupatila i zamenu prozora u šest vrtića predškolske ustanove Čukarica i krečenje nekoliko obdaništa u Lazarevcu.

Najviše novca biće izdvojeno za PU "Čika Jova Zmaj" na Voždovcu. U toku je kompletna rekonstrukcija vrtićkog dela obdaništa "Ljolja", za šta je planirano 22,8 miliona dinara, dok će sledeće godine biti sređene jaslice. Za rekonstrukciju objekata mesne zajednice u naselju Zuce, koji će biti pretvoren u vrtić, iz budžeta je izdvojeno 23,5 miliona dinara.

Ulaganje i u opremu

IZ gradske kase je, ove godine, obrazovanju namenjen rekordni iznos od 23,74 milijarde dinara, odnosno oko 200 miliona evra.

Uz sređivanje podjednako je važno da obrazovne ustanove imaju sva sredstva za rad i opremu. Za opremanje oko 300 beogradskih škola, u prethodnih pet godina, uloženo je oko 600 miliona dinara.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!