POSAO GOTOV 1. NOVEMBRA: Traju radovi na uklapanju Kružnog voždovačkog puta sa Save Maškovića

S. B. M.

25. 10. 2021. u 06:47

IAKO je bilo najavljeno da će radovi na uklapanju Kružnog puta i Ulice vojvode Stepe, odnosno Save Maškovića biti gotovi sredinom oktobra, to se nije dogodilo. Radovi kasne, ulica je raskopana, a sugrađani iz naselja Stepa Stepanović i dalje sporednim ulicama obilaze radove. U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište, kažu da će vozila ovaj pravac moći da koriste od 1. novembra. S druge strane, u rekordnom roku završena je veza koja spaja naselje sa Ulicom vojvode Stepe, gde su putari u petak stavljali drugi sloj asfalta.

ПОСАО ГОТОВ 1. НОВЕМБРА: Трају радови на уклапању Кружног вождовачког пута са Саве Машковића

Deo voždovačkog Kružnog puta / Foto I. Marinković

Odgovor na pitanje šta je usporilo radove na proširenju deonice od naselja do raskrsnice sa Save Maškovića još čekamo. Direkcija je obećala stanovnicima naselja Stepa Stepanović da će ceo posao biti završen do polovine meseca. Po stanju na terenu, pre kraja oktobra radovi neće biti gotovi. Uklapanje obuhvata izgradnju oko 100 metara saobraćajnice sa po dve saobraćajne trake po smeru, koje će se saobraćajnom signalizacijom uliti u postojeću trasu kružnog puta pored naselja Stepa Stepanović i dalje ka Kumodraškoj ulici.

- Nadamo se da će brzo da završe posao. Sve se previše odužilo. Ipak, valjda ćemo odahnuti kad iz naselja u dve trake budemo mogli da stignemo i do Vojvode Stepe i dalje do Bulevara oslobođenja i Crnotravske - navodi jedan od stanara Stepe.

Manje od mesec dana bilo je potrebno putarima da obeleže trasu 130 metara puta između kružnog toka u naselju Stepa Stepanović ka Ulici vojvode Stepe, probiju put kroz živicu i naspu ga tucanikom, asfaltiraju. Ali je zato duže od pet godina trajala borba stanovnika ovog naselja da ga dobiju, a kočila je birokratija. Nova saobraćajnica duga je 130 metara, širina kolovoza je sedam metara, ima dve saobraćajne trake, obostrane trotoare. Ugovor za izgradnju ove saobraćajne veze sa izradom tehničke dokumentacije potpisan je u septembru 2019. godine. Od tada, rokovi za početak gradnje su nekoliko puta pomerani. Četiri kvadrata zemljišta koja pripadaju Republici, a koja su data na korišćenje JKP "Zelenilo Beograd", trebalo je administrativno preneti u vlasništvo Grada. Upravo je taj prenos ometao početak radova.

Naselje Stepa

VEZA BORSKA - PETLjA LASTA

Širenje Kružnog puta posle višegodišnje borbe stanara naselja omogućiće bolju vezu ka ulicama Vojvode Stepe i Crnotravskoj. Ceo potez od Crnotravske preko Save Maškovića i do ulaza u Stepu rekonstruiše se na osnovu projekta Borska - Petlja "Lasta", koji predviđa proširenje Borske ulice sa jedne strane, a s druge izgradnju saobraćajnice koja će povezati Braće Jerković sa auto-putem.

LINIJE 18, 25 I 25P NA STAROJ TRASI

POSLE skoro petomesečne pauze, autobuske linije 18, 25 i 25P će ponovo imati stajališta u Ulici braće Jerković. Do izmene trase gradskog prevoza došlo je zbog menjanja kompletne vodovodne i kanalizacione instalacije, kao i asfalta, u dužini od 800 metara, na delu od Darvinove do Ulice Pive Karamatijevića.

Iako su radovi trebalo da budu završeni do kraja avgusta, radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" su tek prošle sedmice završili sav posao na zameni cevi. Rekonstrukcija ulice zadala je mnogobrojne probleme žiteljima ove ulice, a ogorčeni građani više puta su upozoravali da na terenu gotovo da i nema nema radnika na terenu i tražili objašnjenje zašto okončanje radova kasni skoro dva meseca. (B. B.)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a