FESTIVAL ZDRAVLJA O ŠTETNIM NAVIKAMA: Panelisti zaključili da je sagorevanje opasan proces

G. N.

13. 10. 2021. u 00:49

KONFERENCIJA Festivala zdravlja "Kako smanjiti štetne navike i izabrati zdravije alternative" simbolično je počela u "pet do 12", kako građani ne bi čekali poslednji trenutak da se posvete svom zdravlju, već na vreme razmislili koje štetne navike imaju i kako mogu da ih zamene prihvatljivijim zdravijim opcijama.

ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА О ШТЕТНИМ НАВИКАМА: Панелисти закључили да је сагоревање опасан процес

Foto: S. Mišljenoić

- I vakcinacija protiv kovida 19 predstavlja meru prevencije i ja pozivam sve građane da se vakcinišu. Ovom prilikom podsećam koliko je važno podizanje svesti stanovništva o zdravim stilovima života. Ovih dana počinje i kampanja pozivanja žena na skrining raka dojke - rekla je dr Jelena Janković, pomoćnica ministra zdravlja za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu, na otvaranju konferencije.

Na ovu temu govorili su prof. dr Nebojša Tasić, kardiolog i predsednik Udruženja HISPA koje se bavi prevencijom faktora rizika za nastanak hipertenzije, infarkta i moždanog udara, prof. dr Vesna Srećković Dimitrijević, endokrinolog, prim. dr Gorana Isailović, dermatovenerolog, prof. dr Igor Pantić, specijalista psihijatrije, i Dejvid Svinor, profesor na Univerzitetu u Otavi i ekspert u oblasti smanjenja štetnosti.

Zaključak panelista je bio da je sagorevanje veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o sagorevanju na poslu, emotivnom sagorevanju, sagorevanju duvana ili pak unošenju hrane za čiju pripremu se koriste masnoće koje gore na visokim teperaturama. Poseban segment predstavljaju produkti sagorevanja goriva za automobile i peći za grejanje.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a