U PERIODU od januara do juna ove godine u prestonici je boravilo 14 procenata više turista nego u istom periodu prošle godine, a samo u februaru bilo je čak 35 odsto više gostiju. I pored toga, Turistička organizacija Beograda nastavlja da posećuje gradove regiona, u okviru karavana "Za Beograd" i promoviše znamenitosti prestonice.

U prvih pet meseci tekuće godine Beograd je posetilo 315.362 turista. Oni su ostvarili ukupno 676.018 noćenja, što je za 11 odsto više prenoćišta nego prošle godine. I broj domaćih turista se uvećao za 11 odsto, a u posetama stranih gostiju prednjačili su Turci, Hrvati, Bugari, Grci i iz BiH.

U okviru promocije prestonice, Turistička organizacija Beograda trenutno je na pola puta karavana "Za Beograd" u okviru kog se na trgovima čak 13 gradova u regionu promoviše ono najbolje iz prestonice. Folklor, koncerti, najave važnih manifestacija do sada su predstavljeni u Temišvaru, Beču, Zagrebu, Banjaluci i Sofiji, a zabavan način promovisanja prestonice privukao je pažnju tamošnjih stanovnika.