U Kliničkom centru Vojvodine 159 pacijenata sa Kovidom-19

Tanjug

utorak, 07. 07. 2020. u 09:37

У Клиничком центру Војводине 159 пацијената са Ковидом-19

Foto: N. Karlić

Kod devet pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, saopštio je KC Vojvodine

NOVI SAD - U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 159 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa Kovid- 19.


Od tog broja, kod devet pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, saopštio je danas KC Vojvodine.


Navedeno je da se u Urgentnom centru KCV beleži porast broja pacijenata koji nemaju Kovid-19 pozitivnu virusnu infekciju.


U cilju sprečavanja zarazne bolesti Kovid-19 i preduzimanja svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa sa ciljem zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva, podseća se da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitinih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.


Pored ovih preporuka neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje, i dezinfekcija ruku, kaže se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije