Od početka epidemije na području Jablaničkog okruga registrovana su 55 slučajeva infekcije virusom korona kod zdravstvenih radnika što je skoro 39 odsto od ukupnog broja obolelih, ali postoji trend pada u odnosu na poslednje izveštavanje  od pre tri dana. U Leskovcu su, od početka epidemije, obolele 53 osobe zaposlene u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, a dve u Domu zdravlja u Vlasotincu. Među njima su 24 lekara, 21 medicinski tehničar, pet vozača, tri servirke i dve spremačice. I kod  opšte populacije takođe postoji opadajući trend pozitivnosti testova na virus i on, u poslednja tri dana, iznosi nešto manje od 15 odsto. Ukupno su testirana 224 pacijenta, a pozitivna 33.  Registrovan je i jedan smrtni ishod kod sumnje na infekciju izazvanu korona virusom i to na području opštine Bojnik.

- Nastavlja se kontinuirano testiranje i ono će se u narednom periodu obavljati u leskovačkoj Opštoj bolnici, Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu i u svim domovima zdravlja na području Jablaničkog okruga. Trenutno čekamo rezultate testiranja za ukupno 102 osobe. Vrši se i svakodnevni nadzor u ustanovama za odrasle i starije i nad kompanijama sa velikim brojem zaposlenih. Do sada nije bilo sumnje na virus korona među štićenicima u domu za starija lica – kazala je dr Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu.


Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu su od virusa korona obolele ukupno 143 osobe. U Leskovcu 107, Vlasotincu 28, u Bojniku i Lebanu po tri i u Medveđi dva pacijenta.