NOVOPAZARCI zaraženi koronom, koji imaju lakše simptome, biće smeštani u ovdašnju Srednju medicinsku školu "Dva heroja", gde će imati sve uslove za lečenje. U toku je opremanje prostorija škole krevetima, posteljinama i odgovarajućim nameštajem, a gradu u opremanju pomažu i ovdašnja preduzeća i preduzetnici.

Za samo nekoliko dana, u Novom Pazaru inficirano je 25 osoba, među njima i četvoro dece. Tri pacijenta sa nešto težim simptomima upućena su u kragujevački klinički centar, a neki sa lakšim simptomima poslati su na Beogradski sajam, što je među građanima izazvalo prilično uznemirenje i zahteve da u izolaciji i na lečenju budu u svom gradu.

U opciji za smeštaj bila je i sportska hala "Pendik", ali je na kraju, u dogovoru sa lekarskim ekipama koje su stigle iz Beograda i Kragujevca, pala odluka da bolnica-karantin bude u Medicinskoj školi koja je od Opšte bolnice udaljena samo stotinak metara.

Kako ističe dr Meho Mahmutović, direktor Opšte blnice u Novom Pazaru, za lečenje obolelih od kovida 19 u ovoj ustanovi spremno je stotinu kreveta, a još 220 mesta je na raspolaganju u Specijalnoj bolnici "Novopazarska banja". Pošto je virus ušao u više novopazarskih porodica, strahuje se da će se broj zaraženih iz dana u dan povećavati.

Za svaki slučaj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u ovaj grad dopremio 10 kliničkih i tri transportna respiratora, a iz Kine će stići još pet "veštačkih pluća". Novopazarci se ipak nadaju da svi ovi respiratori neć biti potrebni i da će epidemija brzo biti stavljena pod kontrolu.