FESTIVAL ZIMNICE U KOCELjEVI: Đakonije od ljubavi

A. DELIĆ

utorak, 01. 10. 2019. u 15:15

ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ: Ђаконије од љубави

Ljubica Dragišić,Foto A. Delić

Prisustvovalo je čak 1.300 učesnika i 25.000 gostiju. Domaća radinost po receptima majki i baka, sa tajnim sastojkom

TOKOM ovogodišnjeg "Festivala zimnice", centar Koceljeve je bio premali da primi čak 1.300 učesnika i preko 25.000 posetilaca.

- Omiljeni proizvod mi je porodični ajvar spravljan po receptu starom više od sedam decenija, koji je moja majka Bojana nasledila od bake Danijele - kaže Ljubica Dragišić iz Stare Pazove, koja, uz kraće nabrajanje sastojaka, poručuje da je neophodno i mnogo vežbe i ljubavi...

Pročitajte još - FESTIVAL ZIMNICE U KOCELjEVI: Pored ajvara reka ljudi (FOTO)

Marina je donela domaće kolače u heklanim korpicama, koje će posle mušterijama ostati za uspomenu, a u poslu će - naglašava - naslediti vremešnu majku Julu Vasić, koja joj ove godine predaje "gazdovanje" nad štandom, teglama i receptima za ajvar, krastavčiće, kupus, kisele paprike... Kaže, zadovoljna je prodajom, a posebno činjenicom da je njen favorit, paprike u senfu, rasprodat već prvog dana festivala.

A svojevrsno iznenađenje su bile knedle sa šljivama Ljiljane Maksimović iz Valjeva. Njena radnja nazvana "Domaćica" se predstavila još pitama, štrudlama, eklerima, tortama... Ona je redovni učesnik "Festivala zimnice" i najavljuje da će i dogodine doneti svoj slatki program.

Marina i Jula Vasić,Foto A. Delić

Foto A. Delić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije