Najbolja Dva slatka brka

Z. GLIGORIJEVIĆ

29. 07. 2019. u 17:38

Најбоља Два слатка брка

Foto Z. G.

U Ćupriji održana tradicionalna "Crevarijada" sa 50 ekipa

Iako je u Ćupriji bilo 34 stepena celzijusa, više od 50 ekipa iz cele Srbije, ali i iz Kine i Turske, nadmetalo se u spremanju crevaca na žaru na dvanaestoj "Crevarijadi", koju je posetilo desetak hiljada ljudi. Najbolja crevca na žaru pripremili su Džigerani, odnosno ekipa "Dva slatka brka" iz Paraćina, drugo i treće mesto osvojile su ćuprijske ekipe "Poreznici" i Aktiv žena "Naše zlatno doba".

- Imali smo malo više iskustva i rada. Doduše, ja sam nekada bio kuvar. Nema tajnih sastojaka. Najbitnije je da se crevca dobro otkuvaju kod kuće - rekao je kapiten ekipe Goran Stojanović iz Paraćina.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić podsetio je na priču da je voz zgazio ćurku u Jagodini, pa su od tada Jagodinci Ćurani, a pošto je voz creva nosio do Ćuprije, meštani ovog grada dobili su nadimak Crevari, a kako je džigericu izbacio u Paraćinu, oni su postali Džigerani.

- "Crevarijada" je nešto tradicionalno, srpsko. To je manifestacija koja, uz narodnu muziku, sugrađanima omogućuje da se opuste - ocenio je Erić.

Pročitajte još: Milion evra za uređenje Ludog potoka

- Ove godine učestvovala je i ekipa "Eurofibera", firme koja je naš investitor iz Kine. Već mesec dana u Ćupriji nema slobodnih mesta - kaže predsednica TO Jelena Petrović.

Dok je direktor "Eurofibera" Džang King Hu bio član žirija, njegovi radnici pripremali su crevca na kineski način.

- Crevca smo spremali s prilogom od povrća i kineskim začinima. Neizostavna je bila i pljeskavica, jer je naš direktor obožava - izjavila je menadžerka proizvodnje "Eurofibera" Marija Milunović.


LjUTI IZAZOV

Ljubitelji ljutine takmičili su se u super ljutom izazovu, jedinstvenom takmičenju na Balkanu, koje je proizveo Živojin Antić iz Ćuprije. Prema njegovim rečima, pobednik kao da je pojeo džak običnih ljutih paprika.

- I nije baš ljuto. Nemam problema sa želucem, ali priznajem da su me oznojile. Ne mogu da zamislim obrok bez ljute paprike. Doduše, ovako ljute nisam jeo. Mogao sam da pojedem i najljuću do koje nismo došli, jer su svi takmičari odustali - ponosan je pobednik Zoran Nedeljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije