ДОШЛИ су фудбалери Партизана у Манчестер по остварење најлепших снова, а вратили су се у кошмару који је по свему виђеном, посебно у првом полувремену, могао да буде и гори. Није “Театар снова” стадион на којем се они често остварују гостујућим екипама, а Партизан је изгледао тако да му ни чудо не би помогло да други меч у клупској историји против славног Манчестер јунајтеда на његовом стадиону упамти по добром, ово су ипак нека друга времена.

Солскјеров тим се за све питао од почетка до краја и заслужено оверио пролаз у елиминациону фазу Лиге Европе - 3:0 (2:0).

Да ће посла бити “ђаволска” по Милошевићев тим могло је да се намирише већ по уводних 15 минута. Повијање несигурне одбране црно-белих је највише изазивао феноменални Маркус Рашфорд, који из две идеалне позиције није успео да гурне лопту иза Стојковићевих леђа.

Када му то није пошло за ногом определио се да асистенцијама мучи несигурну дефанзиву гостију. Једна таква мајсторија из 22. минута када је “провукао” лопту кроз четворицу противничких играча и спојио Гринвуда са голом у потпуности је одредила даљи ток меча.

Најавио је Оле Гунар Солскјер дан раније да ће први гол избацити Партизан из зоне комфора и да ће касније све ићи много лакше његовом тиму. То убацивање каменчића у црно-белу обућу из 22. минута је учинило да свака изговорена реч Норвежанина у најави добије пун смисао.
Мешавином несигурности и панике Партизан је дошао у ситуацију да стрепи од готово сваког напада домаћина. Поред стандардних Рашфордових вицева, у “малтретирање” дефанзиве гостију су се пуноправно укључили Гринвуд и Марсијал. Овај други је у 33. минуту деловао као фудбалер са видео игрице одреаговавши после кикс паса Урошевића и брзином и сналажљивошћу, на крају и прецизношћу.

Већ тада утакмица је била завршена по питању резултатске неизвесности, а на Милошевићевим изабраницима је било да у преосталих 60-ак минута учине све да избегну резултатски бродолом. На плану офанзиве  је учињено толико мало да је практично једино узбуђење било оно из четвртог минута када је Садику оправдано поништен гол због офсајда.

Када је Маркус Рашфорд епитет играча утакмице “печатирао” голом у 49. минуту деловало је да ће момци у црно-белим дресовима и у наставку решавати једначине са више непознатих. Што због Солскјеровог опредељења да Рашфорда и Фреда сачува евентуалних повреда, што због мирнијег приступа и рационалнијег трошења времена Партизанових фудбалера све је завршено већ почетком другог дела игре.
Имали су црно-бели шта да виде у сусрету са моћним ривалом, ваљда и науче.

ГРОБАРИ БУЧНИЈИ ОД ДОМАЋИНА
НИСУ играчи Партизана били на висини задатка, за разлику од навијача који су у већем делу утакмице успели да надјачају домаћу публику. Око 1000 “гробара” смештених на јужној трибини громогласно су поздравили Милошевићеве пулене по завршетку меча.

МАНЧЕСТЕР - ПАРТИЗАН 3:0 (2:0)
СТРЕЛЦИ: Гринвуд у 22, Марсијал у 33, Рашфорд у 49. минуту за Манчестер јунајтед.
Стадион: “Олд Трафорд”. Гледалаца: 62.955. Судија: Матијас Гестранијус (Финска) 6,5.

МАНЧЕСТЕР: Ромеро - - Ван Бисака 7, Мегвајер 6,5,  Рохо 7, Јанг 7 - Мек Томинеј 7 (од 75. Лингард -), Фред 7,5 (од 63. Гарнер -) - Гринвуд 7,5, Мата 7,  Рашфорд 8,5 (од 67. Переира -) Марсијал 8.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6 - Милетић 5, Остојић 5, С. Павловић 5, Урошевић 5 - Здјелар 6, Шћекић 5,5 - Натхо 5,5 (од 60. Тошић -),  Сума 6, Асано 5,5 (од 70. Стевановић -) - Садик 6 (од 85. Ивановић -)

Играч утакмице: Маркус Рашфорд (Манчестер јунајтед).