Apel Isinbajeve upućen Putinu: Ruski atletičari neće moći da se takmiče ako se do srede ne uplate milioni

Novosti online

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 14:50

Апел Исинбајеве упућен Путину: Руски атлетичари неће моћи да се такмиче ако се до среде не уплате милиони

Jelena Isinbajeva i Vladimir Putin foto: EPA

Ruska atletika je "na ivici katastrofe", apel je kojim se obraća dvostruka olimpijska šampionka

Dvostruka olimpijska šampionka Elena Isinbajeva upozorava da ruskisportisti, koji nisu prekršili nijedno pravilo, neće moći da se takmiče ako do 1. jula ne bude plaćeno devet miliona evra za izrečene kazne od strane Svetske atletske federacije.


Ruska atletika je "na ivici katastrofe". Na ovaj grub i srčan način, bivša atletičarka Elena Isinbajeva uputila je predsedniku Rusije VladimiruPutinu apel na zabrinjavajućusituaciju u kojoj se nalaze ruski sportisti. Samo nekoliko sati po isteku roka 1. jula ona insistira da se Ruskojatletskoj federaciji pomogne sa pola novčanih sredstava, kako nevini sportisti ne bi ispaštali.


Kazna je izrečena u januaru 2020. godine nakon što je Ruska atletska federacija zataškala dokaz u slučaju doping kontrole skakača u vis Danila Lisenka.


Isinbajeva je potpisala pismo Putinu, zajedno sa drugim „čistim“ ruskim sportistima, upozoravajući ga na ozbiljnost situacije. Pismo je poslato i Sebastijanu Kou, predsedniku Svetske atletske federacije i Tomasu Bahu, prvom čoveku MOK.

Komentari (1)

esb-puerto@arcor.de

29.06.2020. 17:18

Ne radi se o tim 9 miliona.. mislim da je to za zemlju kao Rusiju smešna svota. Samo zapad želi da Ruse okarakteriše kao sportske kriminalce , a sa plačanjem , sama država bi to i potvrdila .