Finale neće da pobegne: Milica Gardašević se raduje se povratku na zaletište

S.Bajić

četvrtak, 04. 06. 2020. u 22:10

Финале неће да побегне: Милица Гардашевић се радује се повратку на залетиште

Milica Gardašević u letu Foto N. Paraušić

Nikud ne žurim. U dobroj sam formi, nisam se ugojila u izolaciji, kaže mlada srpska atletičarka

PAUZA tokom vanrednog stanja mi je, iskreno rečeno, baš prijala, ali jednako tako, jedva sam dočekala da izađem na stadion "Karađorđe". Da trčim po tartanu, nastavim sa treninzima i vratim se u uobičajenu, željenu rutinu. To ističe Milica Gardašević (21), juniorska šampionka Evrope iz 2018, osvajačica evropske bronze za mlađe seniore prošle godine, atletičarka Vojvodine koja nastavlja tradiciju čuvene novosadske škole skakačica udalj.

- Radila sam u kućnim uslovima, drugarica koja drži teretanu mi je pozajmila tegove, redovno sam trčala tu na mojoj Detelinari ulicom Veselina Masleša i novim bulevarom, tako da nisam mnogo zaostala sa formom - kaže Gardaševićeva, jedna od najboljih mladih skakačica na planeti. - S druge strane, baš sam se odmorila, bila sa porodicom, čitala nešto za šta ranije nije bilo vremena, gledala televiziju, obojila moj bicikl i, sve u svemu, uživala. Naravno, poštovala sam sve bezbednosne mere, a imam sreću da najbolja drugarica stanuje u istoj zgradi, pa sam imala dobro društvo.

Gardaševićeva takođe naglašava da se karantin malo odužio i da je sa nestrpljenjem dočekala povratak u planirane tokove.

- Izdržala sam, kao i svi, izolaciju u kojoj se nisam ugojila i nema šta mnogo da se ispravlja, u dobroj sam formi i spremam se za državno prvenstvo.

Evropsko prvenstvo za koje je ostvarila normu, umesto na jesen, biće održano dogodine, ali to Milici ne predstavlja problem.

- Sve se pomerilo za godinu dana. Međutim, meni se nigde ne žuri. Istina je, nadala sam se finalu, ali ono neće nigde pobeći. Bitno je da smo svi zdravi. Verovatno će biti potrebna nova norma za Evropsko prvenstvo, ali o tome ne razmišljam. Želim da skačem na nivou ličnog rekorda, kao što se od mene očekuje, i da napredujem svake sezone iz godine u godinu - zaključila je Gardaševićeva.

MILINKOV: VREME RADI ZA MILICU

MILICA Gardašević je i u izolaciji trenirala po upustvima svog trenera Marka Milinkova.

- Snalazili smo se za rad u kućnim uslovima, jer je vanredno stanje uvedeno upravo kada smo počeli pripreme za letnji deo sezone. Vreme smo iskoristili da se urade neke stvari koje ranije nismo stigli, a izvesno je da će sezona sasvim drugačije izgledati. Smatram da sve ovo neće uticati na Milicu i mlađe takmičare jer imaju vremena, pred njima je karijera - kaže mladi stručnjak Milinkov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije