NEVENA Ignjatović (29) je definitivno postala deo svetske skijaške elite. Naša najbolja skijašica završila je sezonu Svetskog kupa u alpskoj kombinaciji na 17. mestu u generalnom plasmanu, sa 29 bodova. Sjajna Kragujevčanka je u januaru bila 20. u trci u austrijskom Altenmarktu, osvojivši 11 bodova, a prošlog vikenda, u švajcarskoj Kran Montani završila je na 14. mestu, gde je upisala još 18 bodova.

Inače, minulog vikenda je na programu bila alpska kombinacija u La Tuju. Trka, međutim, nije vožena zbog snega koji je napadao u toku noći.

- Na veliku žalost, u toku noći je palo mnogo snega i alpska kombinacija u La Tuju, ujedno poslednja planirana za ovu sezonu, otkazana je. Imala sam ogromnu želju da dam sve od sebe i napadnem visoke pozicije. Izvukla sam moj omiljeni broj, četvorku. Ovo je viša sila i jednostavno to je to. Završila sam na 17. poziciji u Svetskom kupu u ovoj disciplini. Svakako dobra pozicija za narednu godinu, kada me očekuje i Svetsko prvenstvo u Kortini - poručila je Nevena.

Najbolja u alpskoj kombinaciji za sezonu 2019/2020. je Italijanka Federika Brinjone, sa osvojenih 1.378 bodova. Druga u generalnom plasmanu je Švajcarka Vendi Holdener, a treća Čehinja Ester Ledecki.

Svetski kup se nastavlja u tehničkim disciplinama u švedskom Areu. Potom sledi finale Svetskog kupa, gde će se takmičiti 25 najboljih skijašica. n