Ženska rukometna reprezentacija Srbije je zauzela sšesto mesto na Svetskom prvenstvu, ali čini se dobila i najtežu grupu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Definitivno, najbolje je bilo uzeti sedmo mesto na takmičenju u Japanu (samo jedan rival u grupi iz Evrope), ali kalkulacije su našim devojkama bile zabranjene.

U borbi za prva dva mesta u drugoj kvalifikacionoj grupi, ekipi Ljubomira Obradovića rivali će biti selekcije Kine, Mađarske, te bronzane sa Svetskog prvenstva (Rusija, Holandija, Norveška ili Španija).

Kineskinje su bronzane sa Prvenstva Azije, održanog prošle godine u Japanu, a na ovom SP su zauzele 23. mesto.

Mađarice su sedmoplasirane sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, a na Svetskom prvenstvu u Japanu zauzele su tek 14. mesto.

Poslednja tri Interkontinentalna olimpijska kvalifikaciona turnira će se odigrati od 19. do 22. marta, a domaćini još nisu poznati.

Rukometašice Crne Gore igraće na turniru Grupe 3, u kojoj su još Rumunija, Severna Koreja i četvrtoplasirana selekcija sa SP u Japanu (Rusija, Holandija, Norveška ili Španija).

Grupu 1 za sada čine Švedska, Argentina i Senegal, a četvrta ekipa će biti vicešampion sveta (Rusija, Holandija, Norveška ili Španija).