VATERPOLO je iznenada ostao bez još jedne svoje legende. Nenad Manojlović, nekadašnji selektor naše reprezentacijeje iznenada preminuo u 60. godini. Smrt ga je zadesila na putu za Sofiju, gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru.

Igračku i trenersku karijeru izgradio je u Partizanu. Sa crno-belima je osvojio duplu krunu 1995, a uspešno je 2003. i 2004. vodio i Niš, koji je odveo u Ligu šampiona. Veoma su mu zahvalni i u kragujevačkom Radničkom na savetima i pomoći i smatraju ga zaslužnim za svoje uspehe.

Kormilo reprezentacije preuzeo je januara 2000. godine, kada je na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojio bronzanu medalju. Sledeće godine, na EP u Budimpešti na impresivan način je sa delfinima pokorio Stari kontinent. Te godine SR Jugoslavija je na SP u Fukuoki bila druga.

Na Svetskom kupu 2002. u Beogradu zadovoljio se trećim mestom, da bi 2003. sa selekcijom SCG odbranio evropsko zlato u Kranju, kada je u čuvenom finalu savladana Hrvatska. Mesec dana kasnije naši su na SP u Barseloni bili treći. Našu selekciju je predvodio i 2004, kada je u finalu Olimpijskih igara 2004. u Atini nesrećno izgubljeno zlato (7:8). Te godine osvojena je i prva medalja, srebrna u Svetskoj ligi.

Kada se posle Atine povukao sa klupe postao je sportski direktor VS SCG i VSS. Bio je i predsednik Stručnog saveta VSS do marta prošle godine.

Pre dva i po meseca, 14. septembra posle teške bolesti umro mu je brat Predrag, čuveni reprezentativac i sportski radnik.

Datum komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.