Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, a posle meča i pobede protiv Dijega Švarcmana (3:0), drugi reket planete je govorio o tome da li tenis privlači i njegovu decu, Stefana i Taru.

- Između mene i mog sina postoji teniska veza. Ima volju da igra sa mnom. Izložen je tenisu kada putuje sa mnom, takođe i na televiziji, zna kako stvari stoje, zna ko su Rodžer, Rafa, još nekolicina igrača. Njegov omiljeni udarac je forhend. Trudim se da utičem da udara i bekhend, ali mi je on rekao da je rođen sa bekhendom – rekao je Novak i tim odgovorom izazvao osmehe na tribinama “Rod Lejver arene”.

Đoković je rekao da ne može da se zamisli u ulozi trenera svog sina.

- Pre svega ja sam otac i teško da mogu da se stavim u ulogu trenera. Dajem mu sve vreme i prostor ovog sveta koji su mu potrebni, jer želim da i on i moja ćerka osete istinsku želju da uzmu reket u ruke i da udaraju lopticu o zid, da izađu na teren. Bio bih veoma srećan da ih podržim u teniskim karijerama i tom putovanju, ali još uvek je suviše rano pričati o tako nečemu: Tako kaže moja žena - uz smešak je poručio Đoković.