ČELNICI Košarkaškog saveza Srbije danas su ugostili jednog od najviših i najpoznatijih košarkaša svih vremena - Jao Minga. Prvi čovek KSS Predrag Danilović i generalni sekretar Zlatko Bolić, razgovarali sa nekadašnjim gorostasom NBA lige, predsednikom Košarkaškog saveza Kine, kao i direktorkom muških selekcija Ksu Lin, o potencijalnoj saradnji dveju država u sportskim okvirima.


U obilasku KS Srbije, Mingu je posebnu pažnju privukla slika naše reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. sa pobedničkog postolja i zlatnim medaljama oko vrata.


- Sećam se vašeg finala sa Argentinom, uživo sam gledao kako ste osvajili zlatnu medalju - obratio se Jao Ming foto-reporteru "Novosti" Nebojši Paraušiću, koji je foto-aparatom ovekovečio osvajanje najsjajnijeg odličja naših košarkaša u SAD.


PROČITAJTE JOŠ: Kokoškov objavio prvi spisak: Teodosić predvodi budućnost Srbije


Kada su pitanju razgovori između čelnika dvaju saveza, teme su prvenstveno bile vezane za dolaske mlađih kategorija i basketaških selekcija Kine na pripreme u Srbiju, potencijalnu saradnja vezanu za sudijske seminare, ali i odlaske srpskih klubova u najmnogoljudniju zemlju na svetu.


Na kraju, zvaničnici dvaju saveza su se dogovorili da uskoro potpišu memorandum o dugoročnoj saradnji, a Danilović je Mingu i Lin poklonio dresove srpske reprezentacije sa njihovim prezimenima na leđima.


Foto: N. Paraušić