Nedović, Milosavljević i Musli: Poziv u reprezentaciju je velika čast, ali nas klubovi plaćaju

Novosti online

21. 10. 2017. u 21:10

Situacija je komplikovana, recimo u četvrtak treba da igramo u Evroligi, pa u petak za nacionalni tim. Kako to da učinimo? - pita se Nemanja

Недовић, Милосављевић и Мусли: Позив у репрезентацију је велика част, али нас клубови плаћају

Nemanja Nedović Foto: N. Paraušić

Objavio je Aleksandar Đorđević širi spisak od 35 igrača za prvi “prozor” kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali nije još uvek poznato na koga će morati da računa usled sukoba FIBA i Evrolige.

Po završetku utakmice u Atini između Olimpijakosa i Unikahe (80:75) triling srpskih igrača iz redova španskog tima je za “Eurohups” pričao o tome.

- Stvarno nemam ideju. Ni sa kim nisam pričao o tome, ni iz kluba, ni iz reprezentacije. Situacija je komplikovana i veoma teška. Primera radi, u četvrtak treba da igramo u Evroligi, pa u petak za nacionalni tim. Kako to da učinimo? Igra za reprezentaciju je velika čast i veoma je bitna, ali Unikaha je klub koji me plaća i ove sezone treba mnogo mečeva da odigram - iskren je Nemanja Nedović.

Isto mišljenje deli i Dragan Milosavljević.

- Ne znam šta ću uraditi, verujem da je ista situacija i as većinom igrača. Klubovi nas plaćaju i to je naš posao. I bez svega ovoga je sezona bila dovoljno naporna, vidite koliko se igrača povređuje, jer nema vremena za odmor. Igramo za reprezentaciju tokom leta, pa sledi duga sezona i nikoga za to nije briga. Osećam veliki ponos zbog toga što sam na spisku selektora Srbije i želim da se borim za svoju zemlju, ali se nalazimo usred sukoba. Verujem da će se naći rešenje sledeće godine - priča Milosavljević.

Nada se i snažni centar da će se sve nekako rešiti.

- FIBA i Evroliga moraju da se dogovore, nema košarke bez igrača i zato je neophodno da urade ono što je najbolje kako za nas, tako i za sport u celini. Posle dugo vremena sam na spisku reprezentacije i veoma sam srećan zbog toga. Ali, ni to još nije konačno, to je lista od 35 igrača, a raspored koji imaj sa Unikahom je lud i svima je teško - zaključio je Dejan Musli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije