Ivić za „Novosti“ o danima u Tel Avivu pod strogim režimom zbog pandemije: Fudbal stoji, Izrael živi (FOTO)

N. Iljukić

29. 03. 2020. u 21:11

Ивић за „Новости“ о данима у Тел Авиву под строгим режимом због пандемије: Фудбал стоји, Израел живи (ФОТО)

Vladimir Ivić Foto: N. Paraušić

Na snazi je zabrana udaljavanja više od 100 metara od mesta prebivališta. Ovde sam sa porodicom, sve je lakše kada smo zajedno – kaže Vladimir
VIRUS korona je "sapleo" fudbal i u Izraelu. Sport je preko noći postao stvar o kojoj se ne priča. Vladimir Ivić, trener Makabija iz Tel Aviva, aktuelnog šampiona ove zemlje, poručio je za "Novosti" da je tema svih tema borba protiv virusa koji je jače nego iko u poslednjih 75 godina pogodio planetu.

- Do pre petnaestak dana je ekipa bila na okupu, trenirali smo i stigla je odluka da sport mora da stane u Izraelu. Život, na sreću, nije stao, ali se odvija po izmenjenom režimu, kojem se sada svi prilagođavamo. Sa porodicom sam u Tel Avivu i sve je lakše kada smo zajedno - priča u telefonskom razgovoru iz Izraela za "Novosti" Vladimir Ivić.


Fudbaleri Makabija su, kao i ostali igrači preostalih 13 klubova, sada na prinudnom odmoru.

- Odigrali smo sve mečeve regularnog dela sezone. Preostao je još samo plej--of, u kojem bi šest ekipa trebalo da odigra još deset mečeva. Mi smo u taj završni deo sezone ušli sa šest bodova više od Makabija iz Haife. Međutim, sada niko ne razmišlja o fudbalu. Svima je najvažnije da sačuvaju zdravlje. U Izraelu je na snazi rigorozna mera ograničenog kretanja, pošto niko ne sme da se udalji više od sto metara od svoje kuće - prenosi Ivić detalje života koje sada i ko zna do kada će da diktira virus korona i u Izraelu.


Foto: V. Ivić
Fudbaleri Makabija su kod svojih kuća, ali nisu na raspustu, pošto se očekuje da se sezona nastavi kada iz nacionalnog fudbalskog saveza procene da su se stekli uslovi za to.

- Igrači su dobili individualne programe za pripreme u kućnim uslovima. Sigurno je sve ovo novo za njih, ali pošto je reč o vrhunskim sportistima i profesionalcima, ne sumnjam da će brzo da se prilagode novoj situaciji - kaže Ivić, kojem je Makabi drugi klub u trenerskoj karijeri, pošto je prethodno vodio solunski PAOK.


Vladimir Ivić svakodnevno kontaktira sa porodicom i prijateljima.

- Brat Ilija je sa porodicom u Atini. I tamo je situacija sa virusom prilično opasna. Čujem se redovno i po nekoliko puta dnevno sa prijateljima u Srbiji. Hrabrimo se svi, ovako na daljinu - kaže Ivić koji sa suprugom Artemis i ćerkama Ilektrom i Lidijom provodi dane u potpuno novim i neočekivanim uslovima života u Izraelu.


Foto: V. Ivić
SEĆANjE NA AEK I 1999.

VLADIMIR Ivić je već jednom u Srbiji osetio šta znači život u vanrednom, čak ratnom stanju. Bilo je to tokom agresije NATO na Jugoslaviju 1999.
- AEK je u znak ljubavi i solidarnosti sa našom zemljom i Partizanom došao na prijateljski meč u Beograd u jeku bombardovanja. Sećam se da su leteli od Atine do Budimpešte, a onda autobusom do Beograda. Bio je to herojski, bratski i sportski potez koji se nikada neće zaboraviti - seća se Ivić 7. aprila 1999. godine, kada je 15.000 navijača, uz zvuke sirena za vazdušnu opasnost, došlo da vidi Partizan i AEK u kojem je Ivić igrao od 2004. do 2007. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije