Gradonačelnik Novog Sada: Nismo još doneli odluku o održavanju Exita

Tanjug

petak, 03. 07. 2020. u 23:37

Градоначелник Новог Сада: Нисмо још донели одлуку о одржавању Exita

Foto Darko Dozet

Nismo još doneli odluku o Exitu, zato što ima još mesec i po dana do festivala, što je dovoljno vremena da razmotrimo šta će biti sa epidemiološkom situacijom
- Nismo još doneli odluku o Exitu, zato što ima još mesec i po dana do festivala, što je dovoljno vremena da razmotrimo šta će biti sa epidemiološkom situacijom- izjavio je danas novinarima gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je rekao da Grad može pomoći logistički, ali ne i finansijski, eventualno obezbeđivanje testova na covid 19 za posetioce Exita, koje je organizator festivala najavio.

- Ako bismo danas doneli odluku da zabranimo Exit, a za dve nedelje, daj Bože, da se popravi situacija, treće nedelje će ljudi već zaboraviti da je situacija bila izazovna u sadašnje vreme i reći će - ''što ste zabranili Exit'?'. Ako bismo sad rekli da će sigurno biti održan, bilo bi neodgovorno, jer ne znamo šta će se dešavati, to niko ne zna - odgovorio je Vučević na novinarsko pitanje u vezi sa održavanjem Exita ove godine.

Podsetio je da su Krizni štab i premijerka Srbije Ana Brnabić ranije imali dogovor da avgust u Srbiji bude "mesec festivala", počevši od Lav festa u Vrnjačkoj banji, potom Guče, Exita, zaključno sa Beer festom u Beogradu, ali da je sve sad pod znakom pitanja zbog epidemiološke situacije.

Kad je reč o obezbeđivanju testova za sve posetioce i na čiji teret, Vučević je rekao da bi na pitanje o o tome da li će organizator uspeti da obezbedi tu količinu testova, trebalo da odgovore sami organizatori Exita.

- Morate pitati Exit da li će i koliko imati testova. Pretpostavljam da imaju procenu o potencijalnom broju posetilaca. Grad će svakako logistički pomoći, ali ne i finansijski. Mi nemamo obavezu kupovine testova. To pričamo pod pretpostavkom da će se desiti festival - rekao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Лика Вуковић

04.07.2020. 05:38

Ако мора без олимпијаде, може и без Егзита

Aca

04.07.2020. 08:04

O cemu bre pricate jakav exit , jos nam i to treba da se navuku jos vise koronasi, onda smo ga tek ugasili